avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pentru divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pentru divort

buna ziua,prima infatisare la divort este in noiembrie,eu muncesc in italia si as dori sa stiu daca in perioada in care raman in tara langa copil se poate face o cerere sau un apel la protectia copilului pentru a veni la domiciliu in perioada in care stau acasa?sau numai judecatorul poate decide?va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:39, 4 Octombrie 2010
pana in noiembrie, raportul autoritatii ar trebui sa fie la dosar. deci ar trebui sa vina in oct.
de regula nu-si anunta vizita, daca nu sunteti acasa se poate reprograma
Ancheta sociala efectuata de Autoritateta Tutelara este o proba in procesul de divort, astfel ca la primul termen de judecata instanta dispune efectuarea unei adrese catre aceasta institutie pentru efectuarea anchetei la dimiciliul dvs.
Astfel, daca dvs. veti fi dupa primul termen de judecata in tara, ancheta se va efectua in intervalul dintre primul si al doilea termen de judecata.
Sunt instante care dispun efectuarea anchetei pana in primul termen de judecata insa destul de rar se intampla asa iar daca va fi asa ,veti fi reprogramat pentru efectuarea acesteia., dupa primul termen de judecata.
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
la tribunal in primul rand se va stabili cine are custodia copilul si daca vei avea dreptul la vizita sau vacanta in care copilul poate sa stea cu tine. depinde in primul rand si de varsta copilului . iar decizia se ia de judecator la proces in functie se de ce cel care are custodia copilului avand in vedere ca custodele decis de tribunal in acest caz mama din cate inteleg poate cere sa nu ai nici macar drept de vizita.
custodia copilul e la mine sotul nici nu se intereseaza de el,fetita are 2 ani,si asi dori sa stiu daca trebuie sa fiu si eu acasa cand Autoritatea Tutelara vine acasa sau se tine cont de conditiile unde si cum se creste minorul (daca are toate necesitatile pentru un copil de 2 ani si cum e ingrijit) a-si mai dori sa stiu daca am loc de munca in italia cu acte si le am ca proba la dosar judecatoria poate cere sa se controleze in italia daca sunt in regula cu actele?sau e nevoie doar probele?va multumesc
Trebuie sa fiti la domiciliu atunci va fi efectuata ancheta sociala.
In privinta inscrisurilor privind locul de munca , le depuneti si ele vor constitui probe la dosar.
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala mamazzz mamazzz Buna ziua, Am introdus cerere de divort prin intermediul avocatei mele in data de 02.12.2014 iar termenul a fost stabilit pentru 04.03.2015. Nedumerirea mea ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala ContSters200888 ContSters200888 In cazul divortului cu minori, ancheta sociala se realizeaza pana la data primei infatisari ,sau dupa ? Cum se procedeaza? O sa vina pe neasteptate, sau se ... (vezi toată discuția)
Durata proces incredintare Ecaterinaa Ecaterinaa Buna dimineata, As avea 2-3 intrebari mai concrete de aceasta data. Cat dureaza un proces de incredintare minor (judecat dupa vechiul cod civil), daca ... (vezi toată discuția)