avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ancheta sociala

Buna ziua,

Am introdus cerere de divort prin intermediul avocatei mele in data de 02.12.2014 iar termenul a fost stabilit pentru 04.03.2015. Nedumerirea mea este cand ar trebui sa vina ancheta sociala pentru ca mai e o saptamana pana la divort si nici pana acum nu a luat nimeni legatura cu mine de la autoritatea tutelara pentru stabilirea unei vizite. Sunt foarte nelamurita pentru ca avocata mea e evaziva in raspunsuri si din pacate nu am bani sa angajez alt avocat acum. As putea urgenta ancheta sociala? Adica daca as merge la primarie, la autoritatea tutelara as putea cere eu efectuarea urgenta a anchetei sociale? Avocata mi-a spus ca la primul termen judecatorul poate sa dispuna efectuarea anchetei sau daca sotii sunt de acord ar putea nici sa nu mai ceara asa ceva. Si inca o nelamurire: la divort, in fata judecatorului cine vorbeste, eu sau avocata?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:54, 23 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
in principiu sotul mi-a zis ca este de acord, dar pana nu suntem in fata judecatorului nu pot fi sigura de nimic. Multumesc. Referitor la modul cum va decurge procesul puteti sa ma lamuriti si pe mine? Nu am mai fost pana acum intr-o sala de judecata si sunt coplesita de emotii, de aceea voriam sa stiu daca eu trebuie sa-mi sustin cauza cu cat mai multe detalii gen: in data cutare m-a strans de gat, in ziua x m-a amenintat ca ma omoara de fata cu fetita si nu s-a oprit decat atunci cand fetita a inceput sa planga si sa-l roage sa nu o lase fara mama (avea cam 4 ani atunci)...sau pot sa fiu mai evaziva, sa spun ca relatiile dintre noi sunt violente ca sun agresata verbal in mod constant, ca-si paraseste domiciliul fara a da explicatii unde merge...nu stiu cam ce formulare sa abordez. Sau vorbeste avocata pentru mine?
~ Conținut șters la cerere ~
conteaza ce ati precizat in cerere, din ce motive cereti divortul..
Sunt judecatori care dispun preparator - inaintea primului termen de judecata - efectuarea anchetei sociale, dupa cum sunt alti magistrati care nu dispun asupra probelor decat dupa ce acestea sunt discutate in contradictoriu cu partile.

Chiar daca mergeti dvs la Autoritatea Tutelara acestia nu vor efectua ancheta la solicitarea dvs ci doar daca au o astfel de solicitare de la instanta.

Va trebui sa solicitati avocatei pe care ati angajat-o si care are obligatia profesionala de a va informa sa va spuna care este mersul teoretic al dosarului.

Ca regula, partea nu prea vorbeste in fata instantei decat prin intermediul avocatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru divort iulik800 iulik800 buna ziua,prima infatisare la divort este in noiembrie,eu muncesc in italia si as dori sa stiu daca in perioada in care raman in tara langa copil se poate face ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala ContSters200888 ContSters200888 In cazul divortului cu minori, ancheta sociala se realizeaza pana la data primei infatisari ,sau dupa ? Cum se procedeaza? O sa vina pe neasteptate, sau se ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala intr-un proces de divort fara copii Elena_76 Elena_76 Buna seara! Am urmatoarea situatie: am un amic care este in proces de divort, ea nefiind deacord cu divortul. Avocata ei a solicitat efectuarea unei anchete ... (vezi toată discuția)