Blocul in care locuiesc va intra foarte curand in reabilitare;in urmatoarele 2 saptamani ne-au anuntat ca vor incepe montarea schelelor.La sedinta Asociatiei de Proprietari am primit informatia ca Primaria Sectorului 2 va prelua plata celor 20% din costurile reabilitarii ce trebuiau platite de proprietari dar cu unele rezerveecare sunt srise intr-o hotarare a consiliului local al sectorului 2 hotararea 56 respectiv
"Consiliul local sector 2 nu preia contributia persoanelor fizice ale caror spatii locative au alta destinatie decat locuinta si nici ale persoanelor juridice care detin, cu orice titlu, spatii in blocurile de locuinte, indiferent de destinatia acestora".
Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca am o firma cu sediul social la adresa mea,firma cu mai multi asociati,primaria nu va suporta cei 20% ?
Mentionez ca nu sunt singura persoana cu firma din bloc si deasemenea ca apartamentul are 3 camere.
In temeiul HCLS2 nr 56,nu sunt preluate contributiile persoanelor fizice ale caror spatii au alta destinatie decat locuinta,situatie in care va aflati dvs ,care detineti in apartament sediu social persoana juridica
Daca apartamentul este proprietatea firmei nu beneficiati. Daca apartamentul este pe numele dumneavoastra, ca persoana fizica, va platiti in numele dv impozitul anual la primarie, atunci beneficiati de acea sponsorizare de 20%.
Este vorba de cum se prezinta apartamentul dv. la asociatie.
Daca nu v-ati schimbat apartamentul de locuit in spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuintaveti beneficia de acea suma ca toti proprietarii, vecinii dv.
Daca apartamentul a fost transformat in spatiu cu alta destinatie NU veti beneficia de suma.
Deci depinde de ce regim are apartamentul dv.: apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuit.