avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... retragere acord pt executare contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

retragere acord pt executare contract

Am urmatoarea situatie:
un contract de prestari servicii, semnat de prestator, merge la beneficiar pt semnare.
Procedura de semnare la beneficiar dureaza 1 saptamana, timp in care, prestatorul "isi retrage acordul pt derularea contractului"
Intre timp, contractul este semnat de ambele parti.
Cum il poate obliga beneficiarul pe prestator sa execute contractul?
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 16:18, 20 Decembrie 2007
Daca poti demonstra ca ti-ai retras semnatura inainte de a semna beneficiarul nu e nici o problema. In caz contrar te poate chema in judecata pe obligatia de a face.:O
Tks...dar eu sunt beneficiarul:( eu vreau sa-l oblig sa faca
Cand m-a notificat eu nu stransesem toate semnaturile, insa a 2a zi am trimis contractul semnat, cu confirmare de primire, la prestator.
Argumentul lui este ca nu s-a infaptuit nici un act de comert care sa angajeze raspunderea contractuala...in concluzie, de ce ne opunem la renuntarea lor?

PS: contractul (semnat de ambele parti acum) intra in vigoare la 1.01.2008
Cu alte cuvinte, din punctul lor de vedere, am un contract nesemnat valabil de parti si care intra in vigoare in viitor.
Care imi e temeiul legal pt obligarea la executare?
contractul este temeiul - teoria ofertei si acceptarii ei ar fi un bun punct de plecare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot incheia un contract prin email? gistra gistra Lucrez online si clientii mei sunt din afara UE. Din pacate niciunul dintre ei nu vrea sa se complice cu contractele mele (tiparire, semnare, scanare, ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii Tiberiusvisoiu Tiberiusvisoiu Buna ziua, As dori sa aflu daca exista un termen limita de semnare a unui contract de prestari servicii; eu ca prestator am semnat deja (nu m-am apucat de ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii mihai_diana mihai_diana Buna ziua. As dori sa aflu daca trimit electronic un contract de prestari servicii si la noi ramane un exemplar semnat doar de firma noastra este in regula ... (vezi toată discuția)