avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare

Am cumparat 2masini cu contract de vanzare cumparare in luna iunie2010 de la o cunostinta.sub pretextul ca mai are nevoie de ele cateva zile vanzatorul nu mi-a mai dat masinile nici acum in octombrie deja.mentionez ca am contract vanzare cumparare,celelalte acte ale masinilor,cheile si masinile sunt in continuare la vanzator.ce pot face eu in calitate de cumparator sa recuperez fie masinile,fie banii.multumesc
Cel mai recent răspuns: L.D. Marza-Cabinet de avocat , Avocat 08:07, 1 Octombrie 2010
.Formulati plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art.203 c.pen- abuzul de incredere.Plangerea se depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Plangerea se depune in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului, insa avand in vedere ca infractiunea de abuz de incredere este o infractiune intentionata si susceptibila de repetabilitate, ea se poate comite si in forma continuata, drept urmare prevalati-va de data ultimului refuz de restituire pentru a fi in termenul prevazut de lege.;)
buna ziua.
sau mai aveti posibilitatea sa promovati in instanta o actiune intemeiata pe "obligatia de a face".
chiar daca spuneti ca va vreti banii inapoi... in enunt nu ati mentionat ca ati achitat.
Ati incheiat contracte tip??? unde se rexunoaste remiterea-primirea banilor??
daca da aveti dreptul ori de a executa contractul, a revendica masinile, ori de rezolutiona contractul - sa va recuperati banii..
cunostinte deasta sa tot ai.........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare mirelle mirelle X intentioneaza sa cumpere o masina. Se deplaseaza impreuna cu inca 2 prieteni la targul de masini din localitate, verifica o masina expusa spre vanzare si se ... (vezi toată discuția)
Revendicare masina ursacheurse ursacheurse buna ziua, pot revendica masina mea de la un prieten? i-am imprumutat-o fara sa facem vreun contract, sau act semnat si acum nu mai mi-o restituie la cerintele ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract ramonel78 ramonel78 actul intocmit nu are nici o valoare prin care vanzatorul e de acord sa anuleze antecontract si isi ia angajamantul sa-mi restituie suma? Mai mult cum se ... (vezi toată discuția)