avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... anulare antecontract
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

anulare antecontract

actul intocmit nu are nici o valoare prin care vanzatorul e de acord sa anuleze antecontract si isi ia angajamantul sa-mi restituie suma?
Mai mult cum se numeste fapta prin care el uzeaza de banii mei din data anularii antecontractului?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Forogau , Avocat 08:44, 24 Martie 2010
Actul respectiv are valoare juridica dar , daca promitentul vanzator nu v-a returnat avansul incasat , atunci aveti 2 variante:
1-- plangere penala pentru inselaciune , fapta prev.si ped. de art.215 Cod Penal
2--actiune in instanta pentru recuperarea avansului platit
Alegerea va apartine!
se poate rezolutiona antecontractul de vanzare-cumparare, astfel incat partile se repun in situatia anterioara, deci si vanzatorul este obligat la restituirea avansului. daca refuza, atunci solicitati instantei sa rezolutioneze actul si sa oblige vanzatorul la restituire. nu este infractiune faptul retinerii avansului dat,asa ca din punctul meu de vedere nu exista infractiunea de inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare situatie ramonel78 ramonel78 ma judec in civil cu un individ pentru restituire avans dat pentru achizitionare imobil si desi am act semnat de catre acesta pentru anulare antecontract si ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare Aura2 Aura2 Cum se procedeaza pentru a rezilia un antecontract de vanzare-cumparare si repunerea partilor in situatia anterioara? La data incheierii antecontractului, ... (vezi toată discuția)