avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare-cumparare

Cum se procedeaza pentru a rezilia un antecontract de vanzare-cumparare si repunerea partilor in situatia anterioara?
La data incheierii antecontractului, promitentul cumparator a platit o suma de bani reprezentand parte din valoarea imobilului,iar partile s-au inteles ca nici una dintre ele sa nu mai aiba alta pretentie fata de cealalta si imobilul sa revina la promitentul vanzator.
Cum se procedeaza? Se face act aditional la antecontract si se specifica faptul ca partile sunt repuse in situatia anterioara incheierii lui si ca suma de bani platita ca avans nu se mai restituie?
da, aceasta este o solutie "aplaudabila"...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la vanzare cumparare cu probleme Gabriela Negrut Gabriela Negrut Revin cu problema terenului pe care vreau sa il vand. Cumparatorii promitenti, dupa ce le-am prelungit termenul de 4 ori pana acum, nu au banii pentru a ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare-revocare conventionala PAS22 PAS22 Buna ziua. Revocarea conventionala a unui antecontract de vanzare-cumparare imobil, neinscris in CF, dar autentificat, poate fi facuta, conventional, in forma ... (vezi toată discuția)