avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere care mi l solicita vecinul in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere care mi l solicita vecinul in instanta

de cativa ani sunt in conflict cu vecinul acesta construindu si casa pe linia hotarului neavand acordul meu,nerespectand autorizatia de constructie,intra in lipsa noastra isi pune burlane apa de ploaie scurgandu se pe proprietatea mea tot in lipsa mea isiinstaleaza teava de gaz metan si acum ma da in judecata ca are pretentie la servitute de trecere eu blocandu i intrarea de trecere intre case mai specific ca are si o fereastra cu vedere in curtea mea .Ce sfat imi da ti si cum ma pot apara?
Cel mai recent răspuns: sanzianaana , utilizator 09:24, 13 Ianuarie 2011
vecinul nu poate cere ce vrea mai ales ca nu a respectat amplasamentul din autorizatie si dvs puteti dovedi aceste aspecte cu raspunsul de la primarie de aceea v-am sfatuit sa faceti o reconventionala.la termenul din noiembrie,si imi mentin ideea cu granituirea,taxa e 19 lei si va lamuri si alte aspecte. daca e primul termen,cereti instantei sa amane cauza pt a va angaja un avocat sau pt a depune cerere reconventionala.si eu va sfatuiesc sa consultati un avocat macar pt a va formula cererea pt ca e greu ca dvs sa o faceti fiind nevoie sa fie intemeiata bine atat in fapt cat si in drept.de modul cum veti face cererea,intampinarea si veti cere probele depinde solutia si nu de faptul ca aveti dreptate.totul trebuie cerut dar si dovedit
multumasc ...am intarziat cu discutia ptr ca m am documentat ce acte am de la primarie si am gasit unul care ma cam sperie si in care se specifica ca cest vecin nu are autorizatie pe ceea ce a construit dar ca acum e prea tarziu pentru ca el a inceput constructia acum 10 ani si noi trebuia sa anuntam primaria acum 10 ani.Sotul meu are certificat de mistenitor la timpul resperctiv nu locuiam aici ci socrul meu dar el niciodata nu si a dat acordul ca vecinul sa intre cu toata constructia peste hat . CE credeti e posibil sa intampin probleme ca nu am anuntat primaria acum 10 ani ei stiind totusi ca vecinul nu are autrorizatie de constructie ?
fiind o constructie de 10 ani se pune problema pasivitatii familiei sotului insa granituirea e imprescriptibila iar servitutea prin analogie se asimileaza prescriptiei achizitorii dar aceasta e de 30 ani.e mai bine sa angajati avocat pt ca sunt aspecte pe care numai un jurist le stie si le aplica cu succes
am consultat azi un avocat ptr demersul procesului si mi a spus ca prin cererea recoventionala pot cere :-granituirea,revendicarea ptr mp care au fost ocupati abuziv ridicarea conductei de gaze,astuparea geamului,demontarea burlanelor, .Aceste 5 capete de cerere pot fi castigate dar am inteles ca nu- l pot impiedica sa intre intre case prin curtea mea.Acest drep de servitute nu i l pot lua,cu ce pot sa l opresc ptr ca asta e ceea ce ma deranjeaza cel mai tare.aveti vre un argument vreo lege pe care o pot invoca ?
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
sanzianaana, utilizator
ce acte imi sunt necesare pentru cartea funciara si alta intrebare daca pot face intabularea imobilului fara semnatura vecinilor? multumesc

Alte discuții în legătură

Am cerut servitute de trecere vecinului si acesta mi a cerut.... anonimul070 anonimul070 am cerut servitute de trecere in instanta vecinului ptr ca nu ma lasa sa intru in curtea lui sa mi intretin si sa fac consolidari peretelui din spatele ... (vezi toată discuția)
La procesul in curs de desfasurare mi se cere martori sanzianaana sanzianaana ma judec cu vecinul pentru servitute de trecere cand acesta mi a incalcat proprietatea facandu-sidiverse lucrari la casa ,(tragerea conductei de gaz ,burlane ... (vezi toată discuția)
Sevitute de trecere sanzianaana sanzianaana incerc sa va reamintesc pe scurt procesul meu.VECINUL CARE SI A CONSTRUIT CASA PE LINIE DE HOTAR I MI CERE SERVITUTE DE TRECE dar el nu a respectat autorizatia ... (vezi toată discuția)