Imi puteti spune cum poate fi calificat refuzul unui functionar public de a elibera un document.
S-a facut solicitare scrisa in acest sens, ulterior s-a primit raspuns ca acel document nu poate fi eliberat din varii motive, dar unei alte persoane i l-a eliberat inaintea mea.
Este categoric faptul ca prin refuzul de eliberare al acelui document s-a incercat ascunderea unui aspect, fapt ce ar fi dus la unele imprejurari nefavorabile functionarului care a refuzat eliberarea documentului si in favoarea solicitantului.
"Documentul nu poate fi eliberat pe motiv de arhivare"
Realitatea este ca documentul, prin acceptul directorului inctitutiei a fost dezarhivat cu 10 zile inainte ca eu sa depun cererea de eliberare a documentului.
Am si documente originale care atesta cele mai sus mentionate
Atasand probele respective(adresa despre care faceti vorbire si documentul conform caruia documentul a fost scos din arhiva)puteti formula actiune in contencios administrativ.
De asemeni cred ca poate fi incercata si formularea unei plangeri penale pentru a se cerceta situatia sub suspicunea abuzului in serviciu urmand ca cercetarile sa stabileasca daca exista sau nu o culpa a cuiva.