avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz

Imi puteti spune cum poate fi calificat refuzul unui functionar public de a elibera un document.
S-a facut solicitare scrisa in acest sens, ulterior s-a primit raspuns ca acel document nu poate fi eliberat din varii motive, dar unei alte persoane i l-a eliberat inaintea mea.
Este categoric faptul ca prin refuzul de eliberare al acelui document s-a incercat ascunderea unui aspect, fapt ce ar fi dus la unele imprejurari nefavorabile functionarului care a refuzat eliberarea documentului si in favoarea solicitantului.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:18, 2 Octombrie 2010
Puteti depune o plangere penala urmand ca organele in drept sa efectueze cercetarile si daca fapta constituie sau nu infractiune.
"Documentul nu poate fi eliberat pe motiv de arhivare"

Realitatea este ca documentul, prin acceptul directorului inctitutiei a fost dezarhivat cu 10 zile inainte ca eu sa depun cererea de eliberare a documentului.
Am si documente originale care atesta cele mai sus mentionate
Atasand probele respective(adresa despre care faceti vorbire si documentul conform caruia documentul a fost scos din arhiva)puteti formula actiune in contencios administrativ.
De asemeni cred ca poate fi incercata si formularea unei plangeri penale pentru a se cerceta situatia sub suspicunea abuzului in serviciu urmand ca cercetarile sa stabileasca daca exista sau nu o culpa a cuiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie suspendare functionar public tofancatalin tofancatalin In cat timp poate contesta un functionar public decizia de suspendare din functie? (vezi toată discuția)
Pot ataca un act in contencios administrativ? _Alin_ _Alin_ O institutie publica mi-a incalcat un drept de-al meu pe care o lege este in favoarea mea. Legea care imi da drept mie este de fapt un ordin de la un minister ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea plangerii prealabile Adriana B Adriana B este obligatorie plangerea prealabila la atacarea unui act administrativ privind eliberarea din functie (dispozitia de primar) ? (vezi toată discuția)