avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dobanda variabila vs dobanda indexabila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dobanda variabila vs dobanda indexabila

am fost la banca si ma tot abureste doamna de acolo ca la dobanda variabila nu exista marja fixa, ca dobanda variabila este cu totul altceva; doar dobanda indexabila are marja fixa. In cazul dobanzii variabile fara marja fixa cum se aplica OG 50, la ce se aplica EURIBOR?????
Cel mai recent răspuns: bubulanu , utilizator 12:42, 5 Octombrie 2010
nu exista in lege notiunea de dob indexabila, ci doar de dob variabila in componenta careia intra marja fixa + euribor sau alt indice in functie de moneda creditului
offff....chiar am ajuns sa nu ii mai suport cu explicatiile astea. Am citit si eu si nu am gasit nicaieri notiunea de dobanda indexabila dar daca le zici ceva vb singur, chiar nu stiu ce sa mai fac. Imaginati-va ...daca imi zice ca dobanda mea variaza in functie de politica monetara, de riscul de tara....ii zice sotul meu directoarei...daca economia noastra merge cum merge...de ce nu mi-a scazut si mie rata???...la care ea ii zice ca dobanda nu are nici o legatura cu economia...desi in explicatiile ei spusese altceva....eeeee...om vedea ce om face
Angajatii bancilor au instructiuni clare sa pacaleasca cum pot clientii astfel incat ei sa semneze acela acte aditionale care sunt complet inafara OUG 50. Nu va lasati pacalit.
la aceeasi concluzie am ajuns si eu.....ca au doar niste instructiuni clare pe care tb sa le urmeze si spun ceea ce li s-a dictat de sus. in mare parte ei nici nu stiu ce scrie in lege...pt ca am intrebat-o pe directoarea sucursalei cum imi poate spune ca dobanda variaza in functie de riscul de tara si politica monetara in conditiile in care in lege scrie clar a tb sa varieze in functie de indici pentru care nu iti tb cunostinte de specialitate ca sa ii intelegi. A cam ramas fara cuvinte, chiar s-a enervat cand am intrebat-o. Orium am sa le mai fac o norificare in care le solicit sa imi explice ei diferenta dintre dobanda variabila si indexabila, de ce nu imi pot pasta marja zero daca asa am in contract si in functie de raspunsul lor am sa le fac inca o plangere si la ANPC si am inteles ca le pot face plangere si la BNR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 boogie boogie Am un credit \"nevoi personale\", in euro , cu dobanda variabila. Nivelul actual al dobanzii este de 11,25%. Dobanda initiala la incheierea contractului a fost ... (vezi toată discuția)
Schimbarea dobazii in una variabila mada9luci mada9luci Buna ziua, Va rog sa ma indrumati ca tr facut in situatia mea. In sept.2007 am luat un credit cu doanda fixa de 5.95% in noinembrie mi-a crescut donada la ... (vezi toată discuția)
Modificare rata ! florasanu florasanu Buna ziua. Am un credit facut in 2009 ipotecar ,pe 25 ani,cu perioada de dobanda fixa pana la 01.01.2011 ,dupa care se specifica clar ca dobanda variabila se ... (vezi toată discuția)