avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Modificare rata !
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Modificare rata !

Buna ziua. Am un credit facut in 2009 ipotecar ,pe 25 ani,cu perioada de dobanda fixa pana la 01.01.2011 ,dupa care se specifica clar ca dobanda variabila se calculeaza in functie de euribor la 6 luni + marja bancii de 8p.p. . Deasemenea mai apare si urmatoarea clauza: "pentru perioada in care dobanda curenta este variabila, nivelul acesteia se poate shimba in functie de indicele monetar euribor din ultima zi a trimestrului anterior(31 martie, 30 iunie, 30 septembrie, 31 decembrie)".Mi s-a spus clar cand am ales acest tip de credit ca dobanda va fi modificata o data la 6 luni.....iar acum banca sustine ca ei calculeaza conform modificarii indicelui trimestrial.Rata a suferit modificari spre crestere..... Nu mi se pare a fi in ordine, va rog sa ma sfatuiti ce am de facut.....in situatia data......Vreau sa mentionez faptul ca unul din angajatii bancii m-a sfatuit sa depun o cerere la ei prin care sa solicit scaderea marjei fixe stabilite in contract......pentru a nu-mi afecta rata.
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 09:29, 27 Aprilie 2011
Banca isi rezerva dreptul de a modifica in functie de cum ii este ei mai bine adica sa scoata proofit maxim inddiferent de situatie.
Daca tot sunteti pe dobanda variabila sunt atatea banci la care puteti refinanta creditul in conditii mult mai bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma cu marja dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe ) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului ... (vezi toată discuția)
Care este marja? dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Imi cer scuze. Nu am fost destul de explicit. Comletez: Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe :O) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: ... (vezi toată discuția)
Credit bcr / calcul al dobanzii in mod eronat !? rog ajutor si sfat valimaxim valimaxim buna ziua. Ma numesc Valentin Maxim. In anul 2005 luna iulie am contractat un credit ipotecar de la BCR de 50000 de euro. De curand am primit de la BCR ... (vezi toată discuția)