avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In legatura cu pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In legatura cu pensia alimentara

Vroiam sa va intreb in legatura cu un divort, situatia sta in felul urmator: parintii mei s-au despartit prin`92 aproximativ, dar cred ca au divortat de abia in `97 sau `98 eu ramanand cu mama, iar el nu a trimis pensie alimentara decat primele 2-3 luni si vroiam sa va intreb daca se mai poate face ceva pentru a recupera acei bani, sau este prea costisitor, obositor si nu se merita ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:39, 3 Octombrie 2010
Exista o sentinta de divort definitiva si irevocabila prin care tatal dvs.a fost obligat la plata pensiei de intretinere?

andymaurul
daca exista o hotarare jud ca tatal trebuie sa plateasca x pensie, se pot recupera banii pe ultimii 3 ani, prin executare silita
Da exista o sentinta de divort definitiva si irevocabila pentru ca stiu ca trebuia sa plateasca dar mama nu a vrut sa se chinuie sa se judece din nou si sa plateasca un avocat pentru ca nu isi permitea. Multumesc frumos

Si mai era inca un detaliu, pe vremea cand erau impreuna mama stia cati bani castiga lunar dar la proces tatal a adus o adeverinta prin care salariul era mult mai mic.
Arebui sa ne spuneti mai intaii cati ani aveti si daca va continuati studiile. Pensia de intretinere se acorda pana la majorat . Apoi, daca majorul isi continua studiile acesta isi poate actiona parintele in instanta in vederea stabilirii pensiei pentru major. Daca divortul a fot in '97 - '98 banuiesc ca ati implinit 18 ani, iar pentru sumele acestea a intervenit prescriptia. Daca nu aveti o hotarare prin care vi s-a stabilit pensia pentru major nu aveti ce recupera.
In momentul de fata am 21 de ani si jumatate si sunt la facultate.

Alte discuții în legătură

Pot sa mai obtin pensia de intretinere din urma? Sandra_cristina Sandra_cristina buna ziua! am si eu o nelamurire....mama mea in data de 13.09.1990 l-a dat pe tatal meu in judecata pentru stabilirea paternitatii , plata pensiei alimentare , ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Stancu Aurelian Stancu Aurelian buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare VladutArdelean VladutArdelean Am 21 si sunt student al Facultatii de Stiinte Politice , Administrative si ale Comunicarii , UBB , Cluj Napoca.Parintii mei sunt divortati de mai bine de 18 ... (vezi toată discuția)