Vroiam sa va intreb in legatura cu un divort, situatia sta in felul urmator: parintii mei s-au despartit prin`92 aproximativ, dar cred ca au divortat de abia in `97 sau `98 eu ramanand cu mama, iar el nu a trimis pensie alimentara decat primele 2-3 luni si vroiam sa va intreb daca se mai poate face ceva pentru a recupera acei bani, sau este prea costisitor, obositor si nu se merita ? Multumesc anticipat.
Da exista o sentinta de divort definitiva si irevocabila pentru ca stiu ca trebuia sa plateasca dar mama nu a vrut sa se chinuie sa se judece din nou si sa plateasca un avocat pentru ca nu isi permitea. Multumesc frumos
Si mai era inca un detaliu, pe vremea cand erau impreuna mama stia cati bani castiga lunar dar la proces tatal a adus o adeverinta prin care salariul era mult mai mic.
Arebui sa ne spuneti mai intaii cati ani aveti si daca va continuati studiile. Pensia de intretinere se acorda pana la majorat . Apoi, daca majorul isi continua studiile acesta isi poate actiona parintele in instanta in vederea stabilirii pensiei pentru major. Daca divortul a fot in '97 - '98 banuiesc ca ati implinit 18 ani, iar pentru sumele acestea a intervenit prescriptia. Daca nu aveti o hotarare prin care vi s-a stabilit pensia pentru major nu aveti ce recupera.