Reconstituire (cf L18/1991)
I. Parintii au facut cerere de reconstituire.
A) Am adaugat ca argumentatii si o “Procura speciala” incheiata la 01 aprilie 1944 unde, bunicul meu Dumitru Ungureanu, este imputernicit “ sa incaseze de la diferite societati petrolifere…orice sume de bani sau redevente, ce ni s-ar cuveni noua din exploatarea terenurilor proprietatea noastra…, terenuri prevazute in actul de asociatie autentificat la nr. 461 din 26 mai 1925 Tribunalul Prahova…”
B) La Primarie exista o harta cadastrala din 1932.
1. In urma cererii catre Arhivele Nationale/Directia Judeteana Prahova, ni se comunica despre faptul ca “actul autentificat de Tribunalul Judetului Prahova, Sectiunea I, la nr 461 din anul 1`925, nu face referire la “”act de asociatie”” si nu este autentificat prin procesul verbal din 26 mai 1925”
2. Primaria oras Baicoi comunica:”…nu mai corespunde harta din 1932 cu cea de acum. Or, harta corespunde cu datele din 1925, prelungite pana la 1944.
II. O matusa a facut cerere de reconstituire
Exista un “act de partaj voluntar” autentificat, unde Ilinca D.C.Neagu (mama dansei) “Eu, Ilinca Dumitru C. Neagu, cu autorizatia sotului ma multumesc sa stapanesc:…3120 (trei mii una suta douazeci) mp in “”Fierbatori”” vecin cu… Toate aceste terenuri sunt situate in com Baicoi…”
Primaria oras Baicoi comunica “..”Suprafata de 0,3ha solicitata cf L 247/2005 nu poate fi reconstituita din urmatoarele motive:…” Bun, dar din acel act rezulta ca are dreptul la 3120 mp.
Cum ma sfatuiti sa procedez in aceaste situatii?
Multumesc mult pt intelegere
Doru Babonea
Contestati hotararea Comisiei locale, apoi daca nu o sa fiti multumit de hotararea Comisiei judetene puteti formula plangere la Judecatorie. Termenul este de 30 de zile de la comunicarea hotararilor.
Va trebui insa sa dovediti existenta acestor terenuri in patrimoniul autorilor la momentul 1945 (momentul de referinta al legii 247/2005).
Pt cazul II, e cam nefericita formularea "ma multumesc sa stapanesc", dar fiind totusi un act de partaj voluntar probabil ca mai contine si clauze care pot duce interpretarea actului catre un drept de proprietate.
contestati hotararea comisiei si in functie de raspuns veti vedea daca veti ajunge in instanta de judecata sau nu. pt actul de partaj consultati un avocat care dupa ce il va citi va va putea da un sfat pertinent.