am cumparat un apartament prin programul prima casa(5 ani nu am voie sa il vand).Proprietarii mi-au aratat apartamentul si atat.La intrebarea daca totul este in regula sau daca sunt probleme eu au zis ca totul e in ordine, sa nu ne facem griji.Era datoria fostilor proprietari sa imi comunice problemele referitoare la bloc(apa rece/calda oprita in trecut,restante la intretinere,etc)?Ulterior au aparut aceste probleme si vorbind cu alti locatari mi-au comunicat ca aceste probleme au fost mereu.pana si un instalator care a venit la mine sa imi monteze boiler, pt ca apa calda se oprise si care statuse prin zona acum 6 ani, si-a adus aminte de acest bloc ca fiint cu probleme.ce pot sa fac?!am vreo sansa sa ies din situatia asta??pot da in judecata fostii propietari pt faptul ca au ascuns aceste informatii?multumesc
Tot ce reclamati dv. aici este treaba conducerii asociatiei sa rezolve. Dv. nu puteti sa va dati in judecata vecinii pentru recuperarea restantelor pentru ca ei nu sunt restantieri la dv. personal si nici dv. nu reprezentati asociatia.
Daca nu aveti conducere, atunci mai bine convocati o AG, alegeti un comitet si un presedinte care sa se ocupe de recuperarea debitelor de la restantieri, dar si de sumele minus din gestiune.
Nimeni nu va veni dinafara asociatiei sa va faca "curatenie" acolo......
Procedura prealabilă de verificare a unui imobil în SUA, verificare în vederea transferului de proprietate se cheamă "due dilligence" şi este echivalentul în RO al unui "raport cu privire la obligaţia de diligenţă"... sau cu alte cuvinte este vorba de "precauţia omului prudent".
Aţi renunţat şi la precauţia omului prudent şi la obligaţia de diligenţă, prin urmare, aţi acceptat tacit situaţia imobilului.
Mai mult, aţi luat măsuri pentru remedierea acestora... cum ar fi instalarea unui boiler pentru suplinirea lipsei apei calde, v-aţi mutat în imobil şi aţi început folosirea lui. În plus, listele de datorii nu sunt secrete iar problemele blocului sunt de notorietate pentru proprietari.
Este greu de dovedit înşelăciunea sau existenţa prejudiciului atâta vreme cât aţi cumpărat imobilul printr-un program guvernamental şi aţi inspectat imobilul înainte de achiziţionare.
Se pare că invocaţi propria necunoaştere.
Nemo auditur propriam turpitudinem allegans