avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs

Imi puteti care este termenul legal de declarare a recursului in procesul civil ?
Termenul curge de la data ultimului termen de judecata sau de la data pronuntarii, in cazul in care intre cele doua _ termen de judecata si pronuntare este o diferenta de o saptamana ???
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 08:44, 3 Octombrie 2010
In procesul civil termenul de recurs curge de la data comunicarii sentintei civile - daca aceasta este prevazuta in dispozitiv cu recurs , sau de la data comunicarii Deciziei civile in apel.
Intodeauna acest termen este de 15 zile,exceptand anumite cazuri in care in cadrul unor proceduri speciale termenul este mult mai scurt.Banuiesc ca discutam de o actiune obisnuita ,nu de ordonanta presedentiala sau de declinare de competenta,etc.Asteptati comunicarea hotararii si apoi depuneti motivele de recurs raportandu-va la motivele prevazute in art.304 pct.1-9 cod proc.civ.Succes!
Mergeti la mesaj.
asteptati comunicare hotararii si de atunci calculati 15 zile termenul de promovare a recursului.
Hotararea nu poate fi pusa in aplicare decat dupa ramanerea ei definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii termene apel/recurs adi_2010 adi_2010 Dosar in pronuntare amanata cu o saptamana pentru concluzii scrise. Partea \"adversa\" a declarat inca din sala de judecata ne vom mai vedea si la ... (vezi toată discuția)
In cat timp primesc solutia in scris ? tinerica tinerica De primit acasa nu am primit nimic scris, desi solutia a aparut pe site-ul: http://noulportal.just.ro inca din 7 martie 2011 In cat timp se primeste acasa ... (vezi toată discuția)
Am pierdut in prima instanta plangerea impotriva unui proces-verbal de contraventie. cum procedez cu permisul florinH florinH Buna ziua, Am fost sanctionat cu suspendarea permisului si am contestat procesul verbal. Iar luna aceasta (pe 18 Oct) am vazut pe site-ul judecatoriei ... (vezi toată discuția)