avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pe salariu

am un car ifn pe care l-am facut in 2009 si in martie 2010 mi-a venit titlu executoriu ca nu am platit nici o rata .de atunci mi s-a facut poprie pe salariu la scoala cate 5 milioane,cate 2milioane pana in 31 august cand la 1 septembrie m-am mutat la alta scoala.directorul de la scoala unde il facusem ceareul a spus la ceareu ca m-am mutat la alta scoala si cei de la ceareu mi-au trimis la noua scoala instiintare sa imi faca poprire pe tot salariu pana la achitarea sumei. eu nu am facut ceareu pe scoala unde sunt acum . e corect sa imi faca poprire pe noua scoala unde sunt de abia o saptamana si pe tot salariu. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 12:25, 2 Octombrie 2010
1. Este normal sa va achitati debitul, indiferent de locul de munca.
2. Insa cu privire la suma oprita din salariu, nu prea este legal, avand in vedere dispoz. art. Art. 164. [reţinerile din salariu] - Codul muncii
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
(3) În cazul pluralităţii de creditori ai salariatului va fi respectată următoarea ordine:
a) obligaţiile de întreţinere, conform Codului familiei;
b) contribuţiile şi impozitele datorate către stat;
c) daunele cauzate proprietăţii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.
Este corect si legal ca tertul poprit, adica unitatea angajatoare, scoala, sa se conformeze cererii de infiintare a popririi; indiferent cate locuri de munca veti schimba, in calitate de tert poprit vor avea aceeasi obligatie, sa vireze suma de bani retinuta din salariu creditorului ; problema apare cu privire la procentul maxim din salariu care poate fi supus popririi- in niciun caz pe tot salariul.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate la poprirea pe salariu eugenio74 eugenio74 Am 3 popriri pe salariu, dar in acelasi timp trebuie sa platesc si pensie alimentara pentru copil, care a ramas la fosta sotie, care este suma ce imi poate fi ... (vezi toată discuția)
Poprire salar giranti vendeta vendeta buna seara. un credit de la creditcoop, debitorul nu mai poate plati ratele; banca infiinteaza poprire pe salarul unui girant( in 2008- poprirea reprezinta cam ... (vezi toată discuția)
Proprire salariu lican lican Mi s-a facut proprire pe salariu din cauza intarzierii cu plata, intrebarea mea este : dintr-un salariu de 1.600 de ron cu rata lunara la o alta banca in ... (vezi toată discuția)