avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj - ce se intampla daca merg in vizita, in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj - ce se intampla daca merg in vizita, in strainatate?

daca am intrat in somaj ci 1 septembrie,iar bani pe care ii primesc nu i-mi ajung sa ma intretin,am virsta de 56 ani,si pe perioada de iarna noiembrie -aprilie vreau sa merg la fata mea in germania,in acest caz cum as putea sa justific ca nu lucrez acolo pentru a nu trebui sa merg in fierare luna la agen.,de somaj ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 22:25, 2 Octombrie 2010
Somerii care primesc indemnizatie de somaj au obligatia de a se prezenta lunar, la data programarii, la viza lunara. Persoanele care nu se prezinta la viza lunara, pierd indemnizatia de somaj si sunt suspendate automat. Reluarea platii se realizeaza doar dupa ce somerul depune personal, la sediul Agentiei, o cerere de reluare a platii. De asemenea, somerii mai au obligatia de a se prezenta la Agentie ori de cate ori sunt solicitati, pentru a primi sprijin din partea Agentiei in vederea incadrarii in munca. In cazul in care persoana somera se incadreaza in munca sau realizeaza venituri, pleaca din tara, intra in concediu de maternitate sau de ingrijire a copilului, sufera un accident cu incapacitate temporara de munca este obligata sa anunte Agentia in cel mult trei zile. Somerul mai este obligat sa caute activ un loc de munca si sa participe la serviciile pentru stimularea ocuparii si de formare profesionala oferite de agentia la care este inregistrat. In cazul nerespectarii acestor obligatii, somerii vor suporta sanctiunile..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie somaj Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, care e procedura de acordare a somajului, dupa ce se depune dosarul? Am inteles ca lunar ar trebui sa ma prezint la o data stabilita ( cand, cum ... (vezi toată discuția)
Sant obligat sa duc negatie la somaj cand merg la viza ? sorin sorin sorin sorin In loc. Sf.Gheorghe la AJFOM cand merg la viza , d,na de la vize imi cer 2 negati de la 2 firme din care sa reiasa ca am cautat de munca. asta trebuie ... (vezi toată discuția)
Carnet de somaj irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca in carnetul de somer data de prezentare la agentia pentru ocuparea fortelor de munca trebuie sa ramana aceeasi sau ... (vezi toată discuția)