avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imbunatatiri aduse imobilului in perioada de partaj!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imbunatatiri aduse imobilului in perioada de partaj!

sunt in proces de divort si partaj de 2 ani in faza de apel.in aceasta perioada sotul a locuit in casa si a adus imbunatatiri casei si dupa introducerea actiunii de divort si partaj.ce se intampla cu acestea in cazul in care ..sa presupunem ca aceasta casa mi-ar fi atribuita in urma proceselor pana la urma mie?
ar trebui sa ii platiti valoarea acelor despagubiri in cazul in care instanta v-ar atribui dvs casa.
daca solicita contravaloarea imbunatatirilor, instanta le-ar putea admite si d-voastra ati putea fi obligata la plata lor sau macar a 1/2 din contravaloarea acestora.
avocat Cristina Popescu
Daca imi aduc bine aminte, intr-o postare mai veche spuneati de faptul ca dv ati avut venituri mult mai mici decat sotul, situatie in care incredintarea imobilului catre dv este doar o speranta. Daca totusi aceasta speranta se materializeaza, va trebui sa ii platiti o sulta. Luati in calcul daca veniturile pe care le realizati va permit sa plati sulta; daca nu exista posibilitatea ca imobilul sa fie vandut in vederea recuperarii sultei.
Imbunatatirile adus imobilului comun pot conduce la imparteala prin atribuire.
Dumneavoastra va va incumba obligatia de plata a unei sulte , care sa-l despagubeasca pe fostul sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament in coproprietate adrypunctro adrypunctro Buna ziua si la multi ani, In cazul unui apartament aflat in coproprietate cu prietena mea. Instanta ii poate incredinta ei apartamentul in cazul aparitiei ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)