avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Noua lege a pensiilor - impact asupra PFA-urilor
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Noua lege a pensiilor - impact asupra PFA-urilor

Dintre cei ce au studiat noua lege a pensiilor cine / ce a dedus din noua lege in ceea ce-i priveste pe cei ce realizeaza venituri din activitati independente?
Singura modificare ce am vazut-o eu ar fi ca nu poti sa ai un venit asigurat mai mic de 640 RON (coeficientului de ierarhizare 1), cu alte cuvinte ar fi 200 RON / luna contributia pe 2011
(3) Venitul lunar asigurat este cel stabilit prin declaraţia individuală de asigurare şi nu poate fi mai mic decât valoarea coeficientului de ierarhizare 1, utilizat în Legea salarizării unice şi mai mare decât valoarea corespunzătoare a cinci salarii medii brute.
Uita-te pe pagina anterioara, ultimul mesaj. Ai acolo nivelul contributiei, din 2007 venitul asigurat minim impus a fost 318 RON, difera doar procentele. O sa platesti pentru lunile din 2007 pina in octombrie 2008 cand ai inceput sa contribui prin contractul de munca.
Va multumesc..pentru promptitudine. Deci suntem obligati sa fim asigurati, acum, chiar daca nu ne-a notificat nimeni, atat amar de timp !!! Cred ca vor fi multi care vor ajunge in litigiu datorita acestei "scapari" a institutiei.Sunt un somer fericit!!! O zi buna tuturor!
Zgaiby, eu am stat la coada 6 ore in 2006, am explicat clar ca nu sunt angajata nicaieri si ca am deschis un PFA. Am intrebat clar ce trebuie sa fac vis-a-vis de contributiile la Casa de Asigurari Sociale si mi s-a dat o informatie falsa, respectiv ca nu sunt obligata sa ma asigur.... 6 ore de coada pentru un raspuns gresit care ma va costa bani. Eu inca nu am primit nimic....si eu am PFA-ul inchis din 2008, dar ma astept sa primesc. Ar mai fi de intrebat: anul 2006 nu s-a prescris? Parca legea se aplica pe ultimii 5 ani(2007, 2008, 2009, 2010 si 2011), nu?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
anelisagreeb, utilizator
Pai cica nu era obligatoriu cf legii 19/2000 spun unii, dar este clar ca nu se stie cand , de cand si cum se aplica aceasta lege, cu toate reglementarile ulterioare. Iti dai seama... cate astfel de entitati pers juridice care au avut activitatea si si-au incetat-o, acum sunt notificate ca erau obligate si de datoria lor sa se declare contribuabili. Imi caut slujba de`un an... iti dai seama cat m-a fericit acum, aceasta notitza. Dar, se pare ca sunt acoperiti de lege dupa cum spunea, dl. Popu. Insa nu stiu daca este legal ca eu(persoana fizica) sa ma duc sa intocmesc declaratii in numele unei entitati juridice( PFA), care nu mai exista!! Este legal??? Zi buna!!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
zgaiby, utilizator
Pana la urma stie cineva daca anul 2006 se prescrie sau nu? Ma refer ca legea ar trebui sa se aplice pe ultimii 5 ani si dupa socotelile mele acestia sunt: 2007, 2008, 2009, 2010 si anul in curs. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns corect?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Cotizatie pensie cameliachivereanu cameliachivereanu Buna ziua! Copilul meu, student la zi, are infiintat P.F.A. si plateste lunar pentru pensie 200 roni; este normal sa plateasca o suma atat de mare? (vezi toată discuția)
Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)