avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum as putea sa urmaresc dosarul de reintregire a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum as putea sa urmaresc dosarul de reintregire a familiei?

As dori sa ma lamureasca cineva, va rog, de:
1. Traseul pe care il ia dosarul de reintregire a familiei pana la primirea vizei;
2. Misiunea consului (referitor la obtinerea vizei) si de cine raspunde acesta.
In incheiere as dori sa va adresez inca o intrebare referitoare la o situatie mai delicata:
Ce as putea face daca d-l consul refuza din motive de rasism si nu din lipsa de acte trimiterea dosarului in Romania?
Mentionez ca d-l consul este un om foarte dificil.Am fost tratata de dumnealui in prima mea vizita singura la ambasada cu caldura si incredere.Am discutat deschis despre problemele cu care m-am confruntat pe parcurs, dumnealui avand rabdarea sa ma asculte si sa ma inteleaga astfel incat la plecare am avut increderea ca am un ajutor pe care pot conta, aflandu-ma departe de tara. A doua mea vizita la ambasada a fost cu sotul meu, chiar la scurt timp dupa prima mea vizita singura, unde am gasit acelasi decor si aceleasi personaje dar intr-un alt rol, opus celui initial. Ne-am prezentat, nu pentru depunere dosar de viza ci, pentru o simpla stampila si am fost tratata cu raceala, indiferenta si proasta educatie incat am plecat cu rusinea in suflet de a fi roman. Sotul meu pe toata durata vizitei nu a vorbit deloc deoarece discutia s-a purtat in limba romana iar el nu o cunoaste.Eu sunt o fire calma, cu respect fata de altii, nu-mi place sa jignesc pe nimeni si mereu las de la mine pentru a fi in final bine, dar de data aceasta atitudinea dumnealui fata de noi m-a marcat atat de puternic incat ma doare sufletul de cate ori ma gandesc la rusinea prin care am trecut.Nici macar sotului nu i-am putut spune.
In cateva zile sotul meu se va prezenta singur (eu m-am intors in Romania intre timp) la depunerea dosarului de reintregire a familie. Nici nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla atunci, dar sper din tot sufletul sa i-l primeasca si sa-l pot urmari de aici din Romania.

Cel mai recent răspuns: ane maria , utilizator 23:18, 3 Octombrie 2010
Adresati-va in scris, solicitand comunicarea stadiului dosarului dvs., Daca nu primiti nici nu rezultat, va puteti adresa Ministerului Afacerilor de Externe.
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
Oana Mitran-costache, Avocat
Bine, va multumesc frumos.
Sa stiti ca "verificarea dosarului" poate dura pana la 90 de zile - sunt foarte multe dosare "in lucru".

Dosarul este "verificat" de MAE...
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
trope_doi, utilizator
daca v-ati intors in tara bombardati cu cereri scrise MAE.
Am inteles, asa voi face.
Va multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme întâmpinate cu viza soțului meu egiptean la ambasada româniei Crina99 Crina99 Sunt căsătorită cu un cetățean egiptean de un an și trei luni .căsătoria a fost încheiată în Egipt.Dupa căsătorie am venit în România pentru a ... (vezi toată discuția)
Am fost data afara din consulatul roman ela123 ela123 buna ziua si bine v-am gasit --- am mers in consulatul roman in tunis ptr a rezolva niste acte, mi-a sunat telefonul ( era sotul meu, , care, ramas inca in ... (vezi toată discuția)
Sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in romania laraiva laraiva I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei\'\'.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari ... (vezi toată discuția)