Presupunand ca devizul estimativ de lucrari de reparatii ar fi fost aprobat de catre asigurator, o problema de decontare ar fi putut fi TVA-ul (din lipsa transfer de proprietate, furnizorul si beneficiarul fiind aceeasi persoana).
Si daca n-a fost aprobat apriori, ar putea fi discutat devizul facand o paralele cu un deviz emis de o unitate (service) autorizata.
Altfel, o sesizare la CSA (se poate si on-line pe www.csa-isc.ro) poate inlesni despagubirea corecta.
Pt. urgentarea despagubirii ar fi bine sa mergeti la un service sa va intocmeasca un deviz de reparatie sa-l stampileze si sa mergeti cu el la asigurator sa-l verifice si apoi sa negociati cu ei suma despagubirii. De regula se accepta piesele la valoarea cea mai mica de pe piata, din care se scade TVA, iar manopera la valoarea cea mai mica de pe piata din zona respectiva. Dca picati de acord atunci faceti cererea de despagubire si in maximum 15 zile trebuie sa peimiti banii. Nu uitati ca dupa inregistrarea cecrerii de despagubire sa va faca o copie si s-o pastrati pana la primirea banilor.
In cazul in care reparatia autoturismului se face in regie proprie plata despagubirii se face pe baza unui deviz de reparatie intocmit de catre asigurator.
Service vs bani
Pepeneata
Buna ziua am si eu o nelamurire , dosarul de dauna s-a aprobat dupa o plangerel la csa , si m-au trimis in service-ul unde am facut devizu tot de ei am fost ... (vezi toată discuția)