avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... societate in insolventa - ordonanta de plata ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

societate in insolventa - ordonanta de plata pronuntata fara participarea administratorului judiciar

Buna ziua,
m-am in intalnit in practica cu o situatie cel putin bizara
reprezint o societate care se afla in procedura insolventei
la 2 luni de la pronuntarea hotararii de deschidere a procedurii insolventei se judeca o ordonanta de plata fara ca administratorul judiciar sa fie citat in calitate de reprezentant legal al societatii.
societatea debitoare aflata in procedura nu face nici un fel de aparari in cadrul ordonantei si nici administratorul judiciar, care nici nu stia de acest dosar; consecinta inmediata fiind obligarea debitoarei la plata sumei.
In termen legal am formulat cerere in anulare solicitand instantei sa anuleze Ordonanta pronuntata intrucat in principal nu a fost judecata in contradictoriu cu administratorul judiciar (36 lg 85/2006, 87 CPC si 105 CPC, Iccj dec com 111/17.01.2006) si in subsidiar ca nu datoreaza suma intrucat ...(dovada putand sa o facem decat cu martori-neputand fi administrata in aceasta procedura).
Instanta judeca cererea in anulare si o respinge.
Eu nu mai inteleg nimic. Poate ma ajutati #-o
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 21:53, 5 Octombrie 2010
daca ordonanta a ramas definitiva nu mai este nimic de facut.
carmenmur a scris:

daca ordonanta a ramas definitiva nu mai este nimic de facut.

Cu respect, insa :
Art. 36 din legea 85/2006 spune :
De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.
Cum interpretati?
Legea 85/2006 are multe metehne.
Unii judecatori isi batjoc de firmele aflate in insolventa.
In acest fel este creat un cadru perfect pentru hotarari aberante.
Parerea mea este ca o firma in insolventa trebuie sa fie foarte atenta.
Sistemul informatic de pe internet, portalul instantelor de judecata si buletinul insolventei, trebuie urmarit mereu, altfel se pot crea o gramada de probleme.
Daca ai de a face cu justitia noastra trebuie sa te astepti la orice.
In prima instanta cred ca sansele de castig ar fi crescut.

Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
florindbro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in insolventa dubioasa? advsys advsys am cerut intrarea in insolventa a debitoarei noastre, cererea noastra fiind inregistrata la tribunal in data de 02.04.2013 urmand ca in data de 19.04.2013(ora ... (vezi toată discuția)
Dreptul comunitar sau art.36 din legea nr.85/2006 ? viktorV viktorV Angajatorul meu, care nu mi-a platit salariul pe mai multe luni, este in insolventa. Administratorul judiciar, care-l reprezinta pe angajatorul meu, in ... (vezi toată discuția)
Insolventa~~lipsa administrator lilianaG lilianaG cum se procedeaza daca societatea careia i-a fost deschis procesul de insolventa nu are administratorul de gasit,,cum se recupereaza creantele? (vezi toată discuția)