avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul comunitar sau art.36 din Legea nr.85/2006 ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul comunitar sau art.36 din Legea nr.85/2006 ?

Angajatorul meu, care nu mi-a platit salariul pe mai multe luni, este in insolventa. Administratorul judiciar, care-l reprezinta pe angajatorul meu, in litigiul de munca, prin intampinarea depusa, a cerut suspendarea de drept, a cererii de chemare in judecata, conform art.36 din Legea nr.85/2006.

1) Fata de legea speciala, a insolventei, atata timp cat, in C.i.m., am stabilit cu angajatorul meu, ca aplicabil dreptul comunitar, in relatiile dintre parti, se va aplica in litigiul de munca, normele dreptului comunitar sau, instanta din litigiul de munca, suspenda fara discutii procesul, desi drepturile mele, ale angajatului sunt favorizate de legiuitor?
2) Cum angajatii trebuiesc inscrisi in Tabelul de creante, in baza actelor contabile, pe care administratorul judiciar, nu le-a obtinut de la societatea in insolventa, vedeti admisibila o cerere de obligare a administratorului judiciar, la inscrierea creantei reprezentata de valoarea salariilor neplatite, in acest Tabel de creante, ignorand persoana juridica, a angajatorului ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 21 Februarie 2013
1. Sunt aplicabile prevederile art.36 din Legea nr.85/2006 ... este un caz de suspendare de drept a actiunilor judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor angajatorului aflat in insolventa.

2. Potrivit Legii 85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu din oficiu in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta.
Prin urmare, cel mai bine pentru salariat ar fi sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris.
Daca nu a fost inscris, poate formula contestatie. In practica, insa, salariatii iau legatura cu administratorii judiciari, care ii inscriu fara nicio problema in tabele.

3. Parerea mea este ca poate fi admisibila o astfel de cerere in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa imi recuperez salariile restante in instanta? camelia_30 camelia_30 P.S.Am lucrat la o firma si nu am primit salariu pe 3 luni.acum firma a intrat in insolventa si eu vreau sa-i actionez in judecata:am vb cu un avocat si ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale carmenliv carmenliv In cazul in care o societate a intrat in faliment iar salariatii nu au au primit drepturile salariale,..., Cine achita salariile?..din ce fonduri? Salariatii ... (vezi toată discuția)
Societate in faliment, lipsa plata datorii la stat cosmintby cosmintby O societate (SRL) nu a platit pe 6 ani datoriile angajatilor la stat, nu a acordat concedii de odihna in tot acest timp, iar acum a intrat in faliment, ... (vezi toată discuția)