Terenul pe care am construit casa nu era in unghi drept(90) si a trebuit sa ma retrag 30-50 cm ,pentru a iesi camerele drepte ,a rezultat un colt in curtea vecinului.La vremea respectiva el nu a spus nimic,dar acum spune ca nu trebuia sa ma lase,mentionez ca el nu are nimic construit acolo,ba chiar a pus un robinet de apa si si-a facut caminul de apa lipit de fundatia mea.Trebuia sa am aprobarea vecinului pentru a construi?Am avut autorizatie de constructie de la primarie si toate celelalte aprobari necesare. O alta problema pe care o am ,este vita de vie pe care vecinul a prins-o de casa mea si care imi tine igrasie si nu vrea sa o dea jos ,spunand ca e pe terenul lui, pot sa fac ceva pentru al face sa taie via de pe casa mea?
La momentul ridicarii edificiului ,va revenea obligatia legala sa respectati intrutotul amplasamentul
Avand in vedere relatia de vecini,se impune sa solutionati diferendul-minor de altfel in maniera amiabiala
In situatia in care apreciati ca sunteti prejudiciat in drepturile si interesele legitime ,
puteti solicita solutionarea diferendului de catre instanta de judecata
Am avut un proiect cu toate aprobarile necesare.Acum ce ar trebui sa fac?Sa ridic mai un zid in curtea vecinului pentru a nu mai fi acel colt , dar asta ar presupune sa-si mute instalatia de apa .Deci?
Buna ziua
donosedarius
intre mine si vecinu meu nu exista delimitare intre case.eu am zidul casei iar el nu are zid intre case ci direct curtea .are anexe pe zidul casei mele iar apa ... (vezi toată discuția)