avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

cum se poate recupera cartea de munca in timp scurt atunci cind demisionezi de la o firma care are sediul central in alt oras?De exemplu o persoana care a lucrat in Pitesti la o filiala a unei firme ce are sediul in Cluj si-a dat demisia de la aceasta firma pt ca si-a gasit alt loc de munca la o firma din Pitesti.Numai ca cei de la vechiul loc de munca i-au spus ca Ii vor da cartea de munca peste 2-3 luni,dar in felul acesta i se pericliteaza noul loc de munca deoarece patronul nu este dispus sa astepte atit de mult pt cartea de munca.Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 4 Octombrie 2010
Angajatorul trebuie sa iti duca la ITM incetarea contractului de munca in maxim 5 zile de la data incetarii. Apoi in 7 zile lucratoare cel de la ITM ar trebui sa iti inregistreze incetarea.
Deci 5 zile + 7 zile
Poti merge tu sa iti ridici cartea personal.
Scenariul asta e valabil daca cartile de munca se tin la ITM, daca se tin la firma, e alta poveste.
La incetarea activitatii carnetul de munca se inmaneaza titularului, completat cu toate datele la zi, dupa ce valabilitatea inregistrarilor a fost verificata si certificata de catre compartimentul de personal si dupa ce carnetul a fost semnat, pt. inchidere, de catre conducatorul unitatii sau delegatul sau, dupa caz, conducatorul inspectoratului teritorial de munca; neeliberarea carnetului poate fi contestata la judecatorie.
eduard_ a scris:

Angajatorul trebuie sa iti duca la ITM incetarea contractului de munca in maxim 5 zile de la data incetarii. Apoi in 7 zile lucratoare cel de la ITM ar trebui sa iti inregistreze incetarea.
Deci 5 zile + 7 zile
....


Unde sunt reglementate aceste termene? ... :-/
sensei a scris:
...i se pericliteaza noul loc de munca deoarece patronul nu este dispus sa astepte atit de mult pt cartea de munca...


1. Neprezentarea carnetului de munca la noul loc de munca nu este un motiv de a nu incheia CIM.
2. Dati o declaratie in care spuneti unde aveti carnetul de munca si ca il veti duce cand il veti recupera.
3. Ce se vor face angajatorii de la 1 ianuarie 2011 cand vor disparea carnetele de munca!?
tudorvaleriu a scris:

[.....

3. Ce se vor face angajatorii de la 1 ianuarie 2011 cand vor disparea carnetele de munca!?


Ceea ce fac si acum, unii dintre ei .... un mare haos .... :)

Alte discuții în legătură

Cerere incetare contract de munca prin acordul partilor bogdan20 bogdan20 Buna ziua.Am si eu nevoie de un model pentru o astfel de cerere. :) (vezi toată discuția)
Eliberare carte de munca ghostlife ghostlife Buna ziua, Mi-am depus demisia pe data de 23.06.2008 fiind in preaviz pana pe data de 07.07.2008. Din data de 08.07.2008 o sa lucrez la o alta firma. Din ... (vezi toată discuția)
Mutare carnet de munca de la firma cu 2 ore la cea cu 8 ore ginutz_a ginutz_a Buna ziua, Am si eu o intrebare: cum se procedeaza , in baza carui art. se face transferul cartii de munca de la o firma unde are 2 ore/zi la una unde ... (vezi toată discuția)