avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

cum se poate recupera cartea de munca in timp scurt atunci cind demisionezi de la o firma care are sediul central in alt oras?De exemplu o persoana care a lucrat in Pitesti la o filiala a unei firme ce are sediul in Cluj si-a dat demisia de la aceasta firma pt ca si-a gasit alt loc de munca la o firma din Pitesti.Numai ca cei de la vechiul loc de munca i-au spus ca Ii vor da cartea de munca peste 2-3 luni,dar in felul acesta i se pericliteaza noul loc de munca deoarece patronul nu este dispus sa astepte atit de mult pt cartea de munca.Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 4 Octombrie 2010
Freeelis termenele acestea sunt din practica, lucreaz ca economist si cu asta ma ocup.
Am gasit si baz lagala:
Legea nr. 130/1999 – Republicare *)
(2) Angajatorii sunt obligaţi să depună la inspectoratele teritoriale de muncă la care se păstrează şi se completează carnetele de muncă ale salariaţilor:

a) actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă, în termen de 5 zile de la perfectarea acestora;

Am gasit si nerespectaea, aceiasi lege:Răspunderea juridică

Art. 7. – Nerespectarea de către angajator a prevederilor art. 1, 2, ale art. 3 alin. (2) şi ale art. 5 alin. (2) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei.

Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator
Te pot contrazice .... nu sunt reglementate acele termene de care spui .. cunosc foarte bine cum lucreaza ITM-urile din toata tara.

Legea invocata de dvs prevede termenul de 5 zile de la data perfectarii deciziei si nu de la data incetarii raportului de munca , asa cum ati postat.

Termenul de 7 zile lucratoare nu se gaseste in nicio reglementare .. in practica unor ITM-uri termenul de eliberare a carnetelor de munca este de 3-4 sapt . Sunt si inspectori care elibereaza carnete de munca si dupa cateva zile...cunosc caz la sect.1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere incetare contract de munca prin acordul partilor bogdan20 bogdan20 Buna ziua.Am si eu nevoie de un model pentru o astfel de cerere. :) (vezi toată discuția)
Eliberare carte de munca ghostlife ghostlife Buna ziua, Mi-am depus demisia pe data de 23.06.2008 fiind in preaviz pana pe data de 07.07.2008. Din data de 08.07.2008 o sa lucrez la o alta firma. Din ... (vezi toată discuția)
Mutare carnet de munca de la firma cu 2 ore la cea cu 8 ore ginutz_a ginutz_a Buna ziua, Am si eu o intrebare: cum se procedeaza , in baza carui art. se face transferul cartii de munca de la o firma unde are 2 ore/zi la una unde ... (vezi toată discuția)