avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciuneee???????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciuneee???????

Buna seara, v-as ruga sa-mi descalciti creierii in legatura cu o problema. O amica de-a mea( viorica) a facut un credit pentru o colega de serviciu- alina- ( bazandu-se pe relatia de prietenie dintre ele, neavand niciun alt act incheiat cu ea ) si bineinteles ca cea care a incasat suma a platit cateva luni rata, iar apoi ( a intrat in concediu de maternintate ) n-a mai platit-o. Asadar, acum plateste ratele titulara creditului, desi nu este ea cea care s-a folosit de suma incasata de la banca. Problema este urmatoarea: Ce se poate face in situatia asta?
Nu prea avem ca dovezi decat marturiile altor persoane care au fost contactati telefonic de catre alina si implorati sa -i faca credit deoarece ea nu mai poate, fiindca este trecuta in evidenta rau platnicilor dupa o rata neachitata la timp ( de la un alt credit facut inainte). Poate mai facem rost si de marturiile unor vecini din care sa reiasa ca a avut la un moment dat o suma importanta de bani cu care si-a facut imbunatatiri in casa, iar provenienta acestor bani nu poate fi justificata. Pe langa actiunea civila, credeti ca ar merge comiterea infractiunii de inselaciune? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: problemuta , utilizator 12:06, 4 Ianuarie 2008
ce ati face daca ati avea o speta de genul asta???????? exista vreo sansa ?:(
imposibilitatea morala de preconstituire probe ( prietenie)-deci ar merge martorii
Inselaciune nu prea cred.
1. Martorii ar trebui sa stie de la cine s-au primit banii; nu este suficient faptul ca - la un moment dat - x a dispus de o suma importanta pe care nu o poate justifica (ar fi putut s-o primeasca de la mama, de exemplu).
2. Este o neachitare de obligatii (nu si-a onorat obligatia de a plati ratele) nu o inselaciune; persoana care a facut creditul nu a fost inselata (mintita). Stia ca ia banii ca sa-i dea.
da, asa este, inselaciunea cade :(; Va multumesc mult pentru raspunsuri, o sa mai studiez problema sa vad daca nu cumva este o cauza pierduta din start :D. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum facem să îi interzicem soacrei mele să ia credit în orice formă? petre_vasu@yahoo.com petre_vasu@yahoo.com Povestea pe lung – scuze dar trebuie sa aveti toate detaliile ca sa intelegeti problema si sa imi dati un sfat, sper eu bun: Am 45 ani si sunt casatorit ... (vezi toată discuția)
Recuperarea apartamentului luat de banca deliachiuzbaian deliachiuzbaian Am luat un credit pe care l-am impartit in 1/2 cu o prietena si pentru care a pus ipoteca apartamentul parintii acesteia. Eu si sotul suntem cei care am semnat ... (vezi toată discuția)
Obligatie morala sau legala? gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna seara. In august 2011 fostul meu prieten a contractar un credit la banca si o parte din suma obtinuta a folosit-o ca sa imi achizitioneze un autoturism ... (vezi toată discuția)