avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu am fost citat pentru recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu am fost citat pentru recurs

Buna ziua. Am fost martor intr-un proces pentru anularea unei amenzi al unui PF cu garda financiara, unde la judecata in prima instanta am fost citat la judecatorie.Procesul a fost castigat de PF, iar cei de la garda financiara au facut recurs, dar doar PF-ul a primit citatie, eu nu am primit .... deci ce trebuie sa fac ? ma prezint la Tribunal sau astept sa fiu citat de instanta ? Multumesc anticipat !
Buna seara,
Daca la instanta de fond ati fost citat in calitate de martor si ati depus marturie in instanta, atunci rolul dvs. ca martor in proces s-a incheiat, prin urmare nu veti mai fi citat.
Mai mult decat in faza procesuala a recursului, in principiu se administreaza doar proba cu inscrisuri.
Sunt extrem de rare cazurile in care instanta de recurs constata ca, pentru solutionarea pricinii, este necesara administrarea si a altor probe, trebuie sa uzeze de prevederile art. 312 pct. 2 lit. b din Codul de procedura civila, dispunand casarea hotararii cu retinerea cauzei spre rejudecare si pronuntandu-se, totodata, in conformitate cu dispozitiile art. 312 din Codul de procedura civila asupra probelor solicitate in conditiile art. 306 alin. 2 din Codul de procedura civila, sau dispune ea din oficiu.
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
Oana Mitran-costache, Avocat
In recurs nu veti mai fi citat, intrucat in aceasta faza nu se
audiaza martori, ci este admisa doar proba cu inscrisuri.
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
Daniel Coman, Avocat
Pentru dvs procesul s-a terminat.
In recurs e administrata numai proba cu inscrisuri.Declaratia data in fata instantei de fond va fi apreciata si de catre instanta de control judiciar, insa dumneavostra nu va mai trebui sa participati , in calitate de martor , in aceasta etapa procesuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se accepta in calea de atac a recursului audierea unui martor? 84wzz 84wzz In urma cu ceva timp am facut o contestatie impotriva unui PV de contraventie pt trecere pe rosu,s-a judecat cauza si s-a respins contestatia ca ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca dragos_ro_pop dragos_ro_pop Hello. In luna noiembrie mi s-a suspendat permisul de conducere pe 30 de zile pt neacordare de prioritate la trecerea de pietoni - politia sustinand ca am ... (vezi toată discuția)
Recurs peraspera peraspera Bine v-am gasit! Am citit, dar, vreau sa ascult expertii: Am dreptul la recurs sa cer martor, expert si interogatoriu? Sunt fara \"aparare\" si nu am stiut ... (vezi toată discuția)