Buna ziua. Am fost martor intr-un proces pentru anularea unei amenzi al unui PF cu garda financiara, unde la judecata in prima instanta am fost citat la judecatorie.Procesul a fost castigat de PF, iar cei de la garda financiara au facut recurs, dar doar PF-ul a primit citatie, eu nu am primit .... deci ce trebuie sa fac ? ma prezint la Tribunal sau astept sa fiu citat de instanta ? Multumesc anticipat !
Buna seara,
Daca la instanta de fond ati fost citat in calitate de martor si ati depus marturie in instanta, atunci rolul dvs. ca martor in proces s-a incheiat, prin urmare nu veti mai fi citat.
Mai mult decat in faza procesuala a recursului, in principiu se administreaza doar proba cu inscrisuri.
Sunt extrem de rare cazurile in care instanta de recurs constata ca, pentru solutionarea pricinii, este necesara administrarea si a altor probe, trebuie sa uzeze de prevederile art. 312 pct. 2 lit. b din Codul de procedura civila, dispunand casarea hotararii cu retinerea cauzei spre rejudecare si pronuntandu-se, totodata, in conformitate cu dispozitiile art. 312 din Codul de procedura civila asupra probelor solicitate in conditiile art. 306 alin. 2 din Codul de procedura civila, sau dispune ea din oficiu.
In recurs e administrata numai proba cu inscrisuri.Declaratia data in fata instantei de fond va fi apreciata si de catre instanta de control judiciar, insa dumneavostra nu va mai trebui sa participati , in calitate de martor , in aceasta etapa procesuala.
Recurs
peraspera
Bine v-am gasit!
Am citit, dar, vreau sa ascult expertii: Am dreptul la recurs sa cer martor, expert si interogatoriu?
Sunt fara \"aparare\" si nu am stiut ... (vezi toată discuția)