#-o Va rog sa ma lamuriti in privinta unei probleme foarte complicate-
In anul 2007, am cumparat o casa cu credit ipotecar obtinut de la BRD. Din nefericire aceasta casa fusese promisa cu act de promisiune incheiat la un avocat altei persoane cu cateva luni inainte de a cumpara eu. , lucru nestiut de mine .Acest act de promisiune a fost inregistrat la Cartea Funciara la timpul acela, apoi vechiul proprietar a vandut aceasta casa unui cumnat de al sau cu specificarea ca cumparatorul a luat la cunostiinta de actul de promisiune existent. Urmeaza apoi o radiere a acestei promisiuni ceruta de noul cumparator -nu cunosc detalii, va redau ceea ce citesc eu acum de pe Extrasul de carte funciara.Dupa 2 luni , eu cumpar aceasta casa. Acum cel cu actul de promisiune a deschis proces in care sant implicata pe langa cei 2 proprietari 1 si 2 , si eu si BRD care mi a dat creditul si mi a ipotecat casa .Va implor explicati-mi ce vrea sa zica instanta prin rezolutia data referitor la BRD conform citatului de mai jos, extras din rezolutia instantei de judecata.Precizez ca nu am inca o hotarare judecatoreasca. ''În legătură cu lipsa calităţii procesuale pasive a BRD, instanţa apreciază că BRD are calitate procesuală pasivă pentru opozabilitatea hotărârii cu privire la nulitatea absolută a contractelor de v/c invocate şi este chemată în judecată în calitate de pârâtă pentru nulitatea contractului de ipotecă şi pentru radiere ipotecă, urmând a respinge excepţia invocată. Instanţa mai apreciază că în ceea ce priveşte capetele de cerere în nulitate contract v/c, acestea nu sunt subsecvente, aşa încât acţiunea reclamanţilor nu este prematur introdusă, urmând a respinge excepţia invocată. De asemenea, privind nulitatea absolută a contractelor de v/c invocate, a contractului de ipotecă şi radierea ipotecii, reclamantul urmăreşte să sporească patrimoniul familiei, aşa încât nu are nevoie de coparticipare, urmând a respinge şi această excepţie invocată. J U D E C A T A, Respinge toate excepţiile discutate,,
Va multumesc.#-o