avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum pot beneficia de pensie la cerere!?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum pot beneficia de pensie la cerere!?

Am 52 de ani,cu o vechime in campul muncii de 31 de ani si trei luni,doresc sa beneficiez de pensie la cerere,si doresc sa aflu care sunt pasi cum trebuie procedat,ca la casa de pensii toti se eschiveaza,iar loc de munca,nici o speranta#-oX-(:sorry:
Cel mai recent răspuns: Catalinoiu Ana , Consultant resurse umane 10:19, 5 Octombrie 2010
Buna dimineata.

Din datele prezentate de dumneavoastra coroborate cu prevederile Legii nr. 19/2000, privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, rezulta ca la aceasta data nu puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta.

Pensie pentru limita de varsta puteti solicita la implinirea varstei de 65 de ani, stagiul complet cerut de lege fiind de 35 de ani.

Acordarea pensiei anticipata partiala a fost suspendata pana la data de 31.12.2010.

Oricum legislatia aplicabila stabilirii drepturilor de pensie se va modifica, asa ca ar fi bine sa reveniti cu o intrebare si anul viitor.

Sanatate, va doresc!
in ce baza a fost anulata pensia anticipata pana la 31.12.2010???
1. Din Legea 118/2010:
Art. 10. — (1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, in sistemul public de pensii, precum si in sistemele de pensii neintegrate acestuia, dispozitiile legale privind inscrierea la pensie anticipata si pensie anticipata partiala nu se mai aplica.
Art. 16. — (1) Prevederile art. 1—3, art. 5, art. 6 alin. (1), precum si cele ale art. 9—14 se aplica pana la 31 decembrie 2010.
2. Legea a intrat in vigoare pe 03.07.2010.
multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar pensie anticipata loredana vatradornei loredana vatradornei buna seara!!!as dori si eu o informatie privind legea pensiilor.se mai primesc dosare pentru pensia anticipata avand o vechime de 38 de ani cu dreptul de ... (vezi toată discuția)
As fi putut sa beneficiez de pensie anticipata partiala anul acesta? lani lani va rog sa ma lamuriti in problema pensiei anticipate partial: in anul acesta in noiembrie am implinit 55 ani. sunt o persoana de sex feminin cu vechimea de 34 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala bagarica bagarica Buna:) As avea si eu cateva intrebari legate de pensia anticipata. Astfel: 1.Fiind o femeie in varsta de 55 ani impliniti, cu 30 ani lucrati -din care 3 ani ... (vezi toată discuția)