avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere dupa concediu crestere copil

buna ziua, o perioada de doi ani de zile am fost in concediu crestere copil iar acum la intoarcere mi s-a comunicat sa caut un alt loc de munca intrucat se va face restructurare iar postul va fi desfiintat . ce drepturi am in aceasta situatie ? Angajatorul poate desfiinta postul dupa intoarcerea mea si la cat timp dupa aceasta ? Ce drepturi si obligatii am dupa un concediu de cresterea a copilului de doi ani ? Ce drepturi si obligatii are angajatorul in astfel de situatii ?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:31, 4 Octombrie 2010
Angajatorul poate desfinta postul la intoarcerea dvs.
Nu exista o restrictie de timp in acest sens (o restrictie a concedierii timp de 6 luni dupa cic exista numai daca ar fi vorba de concediere pentru necorespundere profesionala, insa inteleg ca nu cazul).
Dvs. aveti rmatoarele drepturi:
preaviz de 20 zile lucratoare
in preaviz puteti lucra 4h/zi, si veti fi platita 8
minim un salariu compensator (poate in contractul colectiv la nivelul unitatii dvs. sau la nivelul ramurii din care face parte angajatoul se acorda mai mult de un salariu)
dupa concediere puteti beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic si pierderea locului de munca urcan olimpia urcan olimpia Buna ziua , ma aflu in CIC si tocmai am aflat din surse neoficiale ca postul meu a fost restructurat ( lucrez intr-o banca ) ! Ce drepturi am intorcandu-ma la ... (vezi toată discuția)
Restructurare loc de munca in timpul concediului de crestere copil ely0 ely0 Buna! Ma numesc Ela si de 12 luni ma aflu in concediu de crestere copil. Postul pe care eu am lucrat a fost redenumit sau transformat in alt post si nu ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic anca13 anca13 buna ziua. o persoana aflata in CIC, doreste sa revina la serviciu. angajatorul este obligat sa o primeasca? exista o perioada minima de timp in care ... (vezi toată discuția)