avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare loc de munca in timpul concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare loc de munca in timpul concediului de crestere copil

Buna! Ma numesc Ela si de 12 luni ma aflu in concediu de crestere copil. Postul pe care eu am lucrat a fost redenumit sau transformat in alt post si nu restructurat. As vrea sa stiu daca in acest caz dupa perioada de crestere copil angajatorul are obligatia sa imi asigure locul de munca, as vrea daca se poate sa imi prezentati si cazul in care postul ar fi fost restructurat. Nu exista nimic care sa ne protejeze in astfel de cazuri?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 17 August 2009
Nu prea. .....
In perioada de CIC postul poate fi desfiintat. De exemplu, daca ati fost contabil la plecare si la intoarcere nu mai exista postul, dar exista postul casier, atunci, trebuie sa intelegeti ca postul dvs.a fost desfiintat.
Nu are nici o obligatie angajatorul sa va mentina postul, el are obligatia sa nu inceteze cim care este suspendat. La intoarcere, vi se pune in vedere ca sunteti in preaviz pentru concediere cf.art.65.1. din Codul Muncii 20 zile, ca urmare a desfiintarii postului .
Singura protecteie este ca angajatorul are obligatia sa va mentina contractul pana la revenirea din CIC si sa daca mai are postul dvs sa va reprimeasac in conditii echivalente.
dar nu poate fi impiedicat sa restructutureze, sa desfiinteze podtul. Dupa reluarea activitatii, daca a desfiintat postul, va da preaviz legal de concediere.
In cazul in care angajatorul va decide concedierea in timpul CIC-ului, atunci el trebuie sa ceara avizul consultativ al ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dupa concediu crestere copil morozancarmen morozancarmen buna ziua, o perioada de doi ani de zile am fost in concediu crestere copil iar acum la intoarcere mi s-a comunicat sa caut un alt loc de munca intrucat se va ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea din cic mclaudiu mclaudiu Buna tuturor! Sint nou nout aici !Scuze dac mai gresesc. Exista vre-un articol de lege care sa oblige angajatorul ca la intoarcerea din CIC sa te primeasca ... (vezi toată discuția)
Reincepere activitate dupa concediu crestere copil ilinca_hanganu ilinca_hanganu Buna ziua! Sunt angajata la o societate pe postul de asistent manager,cu contract pe perioada nedeterminata,actualmente in concediu pt cresterea copilului ... (vezi toată discuția)