am o intrebare, daca ma poate ajuta cineva...
Am 9 luni cu suspendare, pt conducere in stare de ebrietate. Procesul s-a incheiat in 2007.
Mi-a spus o cunostinta, ca dupa cativa ani, mi se sterge din cazier, daca angajez un avocat si cere acest lucru.
Este adevarat? Exista aceasta posibilitate? Si daca da, va rog sa-mi dati mai multe informatii cu ce trebuie sa fac in continuare.
Aveti 9 luni inchisoare la care se mai adauga inca 2 ani termen de incercare,deci aveti 2 ani si 9 luni.La implinirea acestui termen sunteti reabilitat de drept,numai ca fapta se va sterge din cazier dupa o perioada de inca doi ani calculati de le implinirea termenului de 2 ani si 9 luni.Pt a va sterge fapta si din cazier trebuie sa faceti o cerere prin care sa solicitati instantei sa se constate ca a intervenit reabilitarea.
In termen de 2 ani si 9 luni de la ramanerea definitiva a hotararii opereaza reabilitarea de drept.
In acest sens , adresati-va IPJ-ului , Directiei de Cazier Judiciar, Statistica si Evidenta Operativa.
Desigur, reabilitarea de drept poate fi constata pe cale judecatoreasca, adresandu-va instantei care a judecat cauza in fond.
Insa, e necesara dovada bunei conduite in societate, relevata cu inscrisuri si un mator , iar cheltuielile judiciare trebuie platite.
Reabilitare
bratus86
buna ziua, am si eu o intrebare cu privire la reabilitare. in feb.2009 am avut o condamnare de 3 luni cu suspendare... as vrea sa stiu daca se poate dupa ce ... (vezi toată discuția)