avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societate

Am o societate deschisa din 2006, dar care nu a functionat niciodata pentru ca am fost plecata in strainatate (in continuare locuiesc acolo) si nu am stiut nimic de anumite impozite,am fost mereu convinsa ca neavand activitate ,nu am ce sa platesc la stat.Am avut si o anumita deroga de la Finante,intrucat am dat o declaratie inca de la infiintarea societatii ca nu desfasor activitate.
Acum cand m-am intors acasa si am vrut sa inchid societatea,am aflat ca am de platit vreo 40 mil. adunate din impozitul forfetar, majorari si amenzi pt neplata la termen.
As vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez, mai ales acum cand am aflat ca impozitul forfetar s-a scos si tinand cont si de faptul ca eu nu as vrea sa achit nimic
deoarece nu am desfasurat activitate nici macar o zi.
Daca as lasa societatea in continuare,fara sa platesc nimic,ce mi s-ar putea intampla,ar putea fi reziliata din oficiu?Mentionez ca nu sunt in tara si nici nu am de gand sa ma mai intorc vreodata,decat in vizita.
Va multumesc foarte mult daca cineva ar putea sa-mi dea o lamurire!
Cel mai recent răspuns: ILENIA , utilizator 10:52, 4 Octombrie 2010
Buna ziua !
Consider ca este necesar sa achitati datoriile catre ANAF, pentru a nu ajunge la executare silita. In acest caz, nu mai puteti spera ca firma sa fie dizolvata din oficiu.
In alta ordine de idei, daca achitati datoria si apoi introduceti cerere de suspendare(prin mandat special, daca nu puteti veni in tara), in urma nedepunerii situatiilor financiare consecutiv, firma v- a fi dizolvata.
Sub alt aspect, daca sunteti convinsa ca nu va mai intoarceti niciodata in Romania si nu sunteti intr- o tara din UE, puteti lasa lucrurile asa cum sunt, asteptand ca totul sa se rezolve prin curgerea unor termene, inclusiv cel de prescriptie al executarii.
Cu stima !
Referitor la executarea silita, mentionez ca nu am nici un fel de bunuri pe societate.
Poate aceasta executare silita sa se rasfranga asupra mea ca persoana fizica?
Si inca ceva, sunt intr-o tara din UE,ce inseamna asta?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidarea firma alin_bv alin_bv Buna seara Spuneti-mi va rog in cazul dizolvarii voluntare a unei societati comerciale ( doar dizolvare, fara lichidare ) se plateste pe perioada dizolvarii ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate pentru nedepunerea balntelor la orc Julian1 Julian1 Se percep anumite amenzi sau taxe in momentul in care Tribunalul hotareste dizolvarea unei societati com. datorita nedepunerii balantelor contabile la ORC..? ... (vezi toată discuția)
Citatie catre firma pentru dizolvare, help pls! Mario2010 Mario2010 Buna ziua, Am primit pe 28 o citatie catre firma pe care o detin pentru .. din cate am inteles eu .. nu am depus situatiile anuale aferente anilor ... (vezi toată discuția)