avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Temei legal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Temei legal

Care este temeiul legal care il obliga pe un cetetean sa procedeze la a a actiona pentru diminuarea consecintelor atunci cand prin actiunea sau prin neglijenta sa se produce o paguba unui alt cetatean ?
Multumesc pentru un posibil raspuns .
art. 998 cod civil: "Orice fapta a omului, care cauzeaza altuia prejudiciu, obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat , a-l repara".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sef dat in judecata pt abuz de pozitie ContSters83018 ContSters83018 exista precedente in Romania? poti da pe cineva in judecata direct la un forum international? Merci (vezi toată discuția)
Noul cod civil sau vechiul cod civil? Cryss68 Cryss68 Cand a intrat in vigoare Noul Cod Civil? Care este continutul articolelor 998 si 999 din Noul Cod civil? Care este continutul articolelor 998 si 999 din ... (vezi toată discuția)
Demisie sub presiune si preaviz obligatoriu ContSters88537 ContSters88537 Buna seara, am urmatoarele probleme: -este legal sa nu te duci la serviciu in cele 20 de zile de previz, in urma restructurarii postului? Daca te intelegi cu ... (vezi toată discuția)