avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fortata sa-mi dau demisia!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fortata sa-mi dau demisia!

Lucrez intr-o multinationala ca operator introducere date si desi sarcinile pe care eu trebuie sa le rezolv pot fi rezolvate si dintr-un sediu din Bucuresti (compania are sedii si in Bucuresti, chiar sediul central este in Bucuresti), am fost si operata in urma cu 4 luni de colecist si am steatoza hepatica drept pentru carre nu am voie sa fac efort fizic deloc (cel putin un an pana cand ficatul preia foarte bine functiile colecistului) si nici sa lucrez in mediu toxic, seful meu direct ma obliga sa-mi rezolv sarcinile din Ploiesti, locul in care s-a mutat acum sediul regionalei din care fac parte.
Imi spune ca sunt obligata sa vin sambata si duminica la serviciu fara sa fiu platita sau sa primesc zile libere platite.
Pana acum cand sediul regionalei era la bucuresti toate sarcinile puteau fi rezolvate la Bucuresti dar nici acum nu s-a schimbat nimic in acest sens, adica, printarea facturilor, corespondenta, comandarea legitimatiilor angajatilor si alte lucruri de acest fel putandu-se face in continuare din Bucuresti. Numai ca seful meu mi-a spus ca indiferent cu cine voi vorbi din sediul central pentru a-mi aranja ramanerea in Bucuresti, tot el va hotari unde voi lucra iar el vrea ca eu sa lucrez la Ploiesti.
De fapt se vrea ca eu sa-mi dau demisia.
Mentionez ca am semnat un act aditional la contractul de munca unde la punctul de lucru este trecut sediul din Bucuresti, Liviu Rebreanu, iar eu de fapt lucrez in Ploiest.
Mi-a spus ca nu-l intereseaza cu ce ajung la serviciu, sa ma descurc cum stiu... Eu vin la Ploiesti cu alti trei colegi de-ai mei detasati la Ploiesti, desi si ei ar putea sa lucreze in Bucuresti, cu o masina de marfa, fara sa am vreun fel de document ca as putea sa ma aflu in aceea masina.
Conform unei adeverinte medicale eliberate de medicul de familie, nu am voie sa fac naveta (prea mult efort), nu am voie sa lucrez in mediu toxic (este vorba de Rafinaria Petrotel) deoarece in urma operatiei de colecist mi s-a spus ca am pancreatita cronica si steatoza hepatica. Incerc din rasputeri sa ma refac dar seful nici nu vrea sa auda de problemele pe care le am. Mi-a spus sa-mi caut un alt loc de munca!
Spuneti-mi va rog frumos ce pot sa fac?
Daca se pot lipsi de mine inseamna ca-mi pot desfiinta postul si ramane in somaj si cel putin cu un salariu compensatoriu, nu-i asa?
sau in Codul Muncii este prevazut ca atunci cand un salariat se imbolnaveste si nu-si mai poate desfasura activitatea in acelasi loc de munca, acesta trebuie schimbat cu un alt loc de munca in care sa-si poata desfasura activitatea fara a i se pune sanatatea in pericol, cel putin pana la remedierea problemelor de sanatate.
Va rog sa-mi spuneti ce am de facut in situatia data.
Va multumesc mult,
Luena
Cel mai recent răspuns: ion predescu , utilizator 15:58, 8 Octombrie 2010
O plangere catre persoana ierarhic superioara sefului care va trimite la Ploiesti dupa propriul chef, iar daca raspunsul nu va multumeste, puteti face reclamatie la ITM, cu documente si martori.

:offtopic:: chiar daca parem o "armata de oameni", ceea ce facem aici este munca voluntara si fiecare raspunde dupa priceperea sa si timpul liber pe care il are, nu cred ca pentru activitatea depusa aici meritam sa fim tratati cu ironie si sarcasm!!!
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
Kyandra, moderator
In urma mesajului postat de dvs. mentionati urmatoarele:
-ati fost operata si nu aveti voie sa faceti efort fizic pentru o perioada de cel putin 1 an;
-vi se spune ca sunteti obligata sa veniti la serviciu sambata si duminica;
-ati semnat un act aditional in care era mentionat locul muncii in Bucuresti;
-mentionati despre detasarea unor colegi ai dvs. la Ploiesti?

Intrebarea mea este daca dvs. vi s-a adus la cunostinta un document scris, o decizie de detasare sau o dispozitie de detasare prin care sa vi se comunice ca incepand cu data X urmeaza sa va desfasurati activitatea in Ploiesti?

Astept un raspuns din partea dvs. in acest sens.

In cazul desfiintarii postului ar trebui urmata o procedura prevazuta de prevederile legale in vigoare si in cazul in care se opteaza pentru aceasta modalitate de concediere sunteti indreptatita la plata unui salariu compensatoriu in cazul in care prevederile din contractul colectiv ce este aplicabil societatii dvs. nu stabileste ca sunteti indreptatita la mai mult de un salariu.

Ati putea sa imi spuneti macar in privat despre ce societate este vb.
Astept raspunsul dvs cu privire la detasare pentru a putea discuta mai departe.
Buna ziua,
In legatura cu mutarea mea in Ploiesti mi s-a adus la cunostinta acest lucru doar telefonic. Nu am semnat nimic in acest sens. Singurul document semnat este actul aditional la contractul de munca iar adresa sediului lucrativ trecuta in acel act este in Bucuresti, Liviu Rebreanu. Colegi cu care vin la Ploiesti au semnat fiecare un act aditional la contractele de munca cu locatia pe Ploiesti.
Am luat legatura cu un sef ierahic superior sefului meu, am facut o solicitare scrisa cu rugamintea de a ma muta din Ploiesti din cauza problemelor de sanatate si a facut o fata foarte lunga cand a auzit ca seful meu direct m-a pus sa semnez acel document cu locatia pe Bucuresti iar eu lucrez in Ploiesti.
Cum am mai spus tot ceea ce fac la Ploiesti faceam inainte din Bucuresti si as putea rezolva in continuare aceste sarcini din Bucuresti. Este o razbunare a sefului meu careia chiar nu-i cunosc motivul. Poate pentru ca si el a fost detasat la Ploiesti, are familia in Bucuresti si este foarte suparat din cauza asta. Mi-a spus ca daca el poate trebuie sa pot si eu. dar scoate din ecuatie ca eu am probleme de sanatate si ca daca fortez nota problemele mele se vor agrava foarte mult.
Dar mi-a spus ca nu e problema lui, sa ma descurc cum stiu.
Referitor la zilele de sambata si duminica, la sfarsitul saptamanii viitoare iar va face criza ca nu voi fi prezenta la serviciu. Se vor printa facturi (sunt peste 1000 buc.) si va dori sa fiu si eu prezenta acolo, in Ploiesti. Iar ma va chema la el si-mi va spune sa-mi caut alt loc de munca....
Astept totusi un raspuns de la directorul la care am intrat in audienta. Sper sa mi se rezolve problema intr-un fel sau altul.
Oricum va multumesc pentru sfaturi!
Sper sa nu se ajunga in instanta...dar cine stie!
Luena
1.Atata timp cat prin documentele ce v-au fost aduse la cunostinta si pe care le-ati semnat a fost stabilit locul muncii la Bucuresti si nu v-a fost adusa la cunostinta o delegare sau o detasare la Ploiesti dvs. aveti obligatia sa va desfasurati activitatea la Bucuresti.
2.Sambata si duminica nu aveti obligatia sa va prezentati la serviciu decat dupa o solicitare -pe care avand in vedere situatia dvs. sa o solicitati in scris- si dupa ce se va primi acordul dvs.
Veti beneficia de drepturile cuvenite pentru munca de sambata si duminica si de ore suplimentare.
Verificati va rog in acest sens prevederile Codului Muncii si Contractului colectiv la nivel national sau cel care va este aplicabil in cazul in care aveti incheiat un contract la nivel de unitate sau de ramura.
3.Neprezentarea dvs. in zilele de sambata si dumninica in lipsa unui acord nu poate reprezenta abatere disciplinara.

In consecinta in lipsa unui document oficial care sa stabileasca faptul ca dvs. trebuie sa va desfasurati activitatea la Ploiesti, va puteti prezenta la Bucuresti si va puteti desfasura activitatea fara probleme din Bucuresti.
Neavand niciun document care sa va oblige sa desfasurati activitatea la Ploiesti nu veti putea fi sanctionata disciplinar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare loc de munca lumifatu lumifatu Revin cu o problema care ma arde si careia nu i-am gasit rezolvare. Sunt desata la Ploiesti din 29 septembrie 2010 si nici acum nu mi-a fost intocmita o ... (vezi toată discuția)
Mutarea locului de munca lumifatu lumifatu Lucrez intr-o companie multinationala si patronul acesteia doreste mutarea sediului intr-o alta localiate la o distanta de 70 km de Bucuresti. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Program schimbat din cauza epidemiei Loredana080 Loredana080 Bună ziua! Începând cu ziua de 18 martie programul de lucru mi-a fost redus de la 8 la 5 ore ,urmând ca și salariul să îmi fie redus,evident. Ni s-a ... (vezi toată discuția)