avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societati comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societati comerciale

Un SRL din Romania este asociat intr-o societate din Bulgaria.
SRL-ul din Romania doreste sa-si suspende activitatea in Romania, dar doreste sa ramana asociat in Bulgaria. Poate sa ramana asociat la firma din Bulgaria daca in Romania se suspenda si nu va mai desfasura niciun fel de activitate si nu va mai depune balanta si bilant? Ce impozite va plati in Romania?
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 12:24, 4 Octombrie 2010
Mai intai, trebuie facuta o precizare:
Pe perioada suspendarii sunt, totusi, necesare anumite demersuri semestriale catre Administratia Financiara.

In ceea ce priveste calitatea de asociat a firmei romanesti intr-o firma din Bulgaria, in mod normal, atata vreme, cat firmei romanesti nu i se vor distribui dividende, nu ar trebuie sa fie probleme.

In momentul in care va decideti sa ridicati dividende de la firma din Bulgaria, acestea vor reprezenta venituri pentru firma romanasca, cu toate implicatiile legale aferente !..
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
Primoris SRL, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende corina_s corina_s Buna ziua, Am si eu o intrebare : Sunt actionar unic la o societate comerciala SRL pe care as vrea sa o inchid (nu stiu exact procedurile, dar o sa ma ... (vezi toată discuția)
Distribuire dividende si acoperire pierderi prin aport asociati ContSters56278 ContSters56278 1. Un SRL cu 2 asociati a distribuie dividendele aferente anului 2006 (se vede din balante doar neexistand hot.AGA de distribuire ). Dividendele aferente ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga - dividende anna708 anna708 Unul dintre asociatii firmei, care este si angajat in firma, doreste sa acceseze un credit ipotecar personal, pentru care i se vor lua in calcul veniturile din ... (vezi toată discuția)