avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

Buna ziua,
Logodnicul meu are de la bunica lui un testament legalizat prin care ii lasa mostenire apartamentul in care locuieste in prezent. Ne-am gandit sa faca un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, dar nu stim ce cheltuieli presupune acesta. Ce suma minima trebuie declarata? Se face transcrierea acum sau numai dupa moartea bunicii? Ce taxe/impozite se platesc la incheierea unui astfel de contract? Exista notari care se deplaseaza acasa? Bunica este in varsta si nu mai iese din apartament din cauza problemelor locomotorii. Noi nu locuim cu dansa si nici nu ne dorim asta pe viitor, dar ne-ar ajuta sa ne facem buletinele amandoi pe aceeasi adresa, noi urmand in viitorul apropiat sa ne casatorim. Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:50, 4 Octombrie 2010
buna ziua.
cu privire la costuri trebuie sa va adresati unui birou notarial.
dreptul de proprietate se dobandeste la momentul semnarii actului.
trebuie ca bunica sa aibe cadastru si intabulare cu privire la acest imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua as dori sa ma lămuriți cu o problemă a soțului.!tata ... Kertesz Anna Kertesz Anna Buna ziua as dori sa ma lămuriți cu o problemă a soțului.!Tata a decedat de 17 ani am ramas trei frati ,mama s a recasatorit iar acum 12 ani a decedat a ... (vezi toată discuția)
Succesiune+vanzare/cumparare postas postas Bunicul a lasat mostenire inainte de colectivizare (circa 1950) casa+curte+teren agricol, prin testament, numai unui copil (din 3); ceilalti 2 copii (maturi ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)