avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare salariu in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare salariu in cartea de munca

Buna ziua!
Am fost angajata la 01.10.2008 cu Conventia 80, incadrare tineri absolventi cu salariul de incadrare de 1080 RON. La 01.01.2009 s-a facut majorarea salariului de baza la 600, ceea ce ar fi insemnat ca salariul meu sa se mareasca la 1200. Firma la care lucrez nu a facut acest lucru prin nicio decizie. Recent ( 01.10.2010) mi-am ridicat cartrea de munca de la ITM Arges si am constat ca salariul meu era marit la 1200 de la 01.01.2009. As vrea sa stiu daca ITM poate face aceasta marire fara vreo decizie sau act aditional din partea firmei mele, tinand cont ca am fost angajata cu Conventie. Statul meu de salariu a fost depus pentru salariul de 1080, cu toate ca eu figuram cu salariul de 1200 de la inceputul lui 2009. Va rog mult sa ma lamuriti!

Multumesc frumos!
Ramona ILIE
Cel mai recent răspuns: ramona_stoenescu@yahoo.com , utilizator 17:48, 5 Octombrie 2010
Freeelis, ea cere ceva care nu exista la ea la firma, sa ii arate ITM- ul, pe baza a ce s-a facut modificarea daca firma nu a dus nimic la ITM. Mai ales ca poate demonstra cu statele de plata ca salariul ei din contabilitate a ramas la nimelul celui nemajorat. Nu vrea o copie dupa act pentru ca l-a ratacit firma sau mai stiu eu ce..........
Explica in cerere toata povestea plus ca mai poti atasa niste state de plata in care sa dovedesti ca nu ti s-a marit salariul.
ramona_stoenescu@yahoo.com a scris:

Multumesc frumos pentru mesaj!
Pe cartea de munca de mentioneaza " dec.01/01.01.2009" si o sa fac o cerere pentru o copie.
O zi buna!


eduard_ a scris:

Raspunsul e simplu. Vezi pe cartea de munca pe baza carui act aditional a fost facuta marirea, scrie acolo sigur, si fa o cerere la itm sa iti elibereze o copie dupa acel act aditional.


Cred ca mesajele spun altceva ... :)

Posibil ca firma sa fi depus o decizie de majorare a salariului si state rectificative , avand in vedere ca salariul era de 1200 lei ...
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna dimineata!
Asa cum v-am spus, firma mea nu a depus niciun act de marire a salariului de baza ( cu toate ca legal asa ar fi trebuit sa se intample o data cu marirea salariului de baza la 600 de la 01.01.2009). Eu am aflat de acesta marire la aproape 2 ani de cand aceasta a fost operata in cartea mea de munca. Intrebarea mea este: ITM Arges poate face automat acesta marire a salariului de baza datorita faptului ca angajarea mea a fost facuta in baza Conventiei articolul 80 din Legea 76/2002?
Cum pot rectifica aceasta situatie, dat fiind faptul ca statele au fost depuse pentru salariul de 1080, iar eu am primit salariul cu 100 ron mai putin?
Multumesc mult pentru raspunsurile dvs.!
Incerc sa-mi fac dreptate!
O zi buna va doresc!
Imi mentin ideea Ramona, fa o adresa din partea firmei prin care specifici ca actul aditional nr...........din data..............., nu a fost adus de catre firma si ca doresti clarificarea situatiei....................
Multumesc frumos pentru sprijin.
Astazi am primit un raspuns de la o persoana avizata din cadrul ITM care mi-a recomandat acelasi lucru: sa se faca o cerere scrisa dar nu din partea mea, ci din partea angajatorului.
O seara buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte aditionale la itm ncris78 ncris78 Firma la care lucrez nu a facut act aditional sau decizie de marire salar, atunci cand s-au marit salariile ca urmare a cresterii salariului minim pe ... (vezi toată discuția)
Act aditional - marire salar , neinregistrat in revisal, dar contabilul sustine ca s-au platit contributii la valoarea marita . BFlor BFlor Buna ziua, In cadrul firmei in care am lucrat mi s-a marit salariul brut , in 2012, de la 1200 la 1400 ron. Cel putin asa era trecut pe statul de plata pe ... (vezi toată discuția)
Salariul minim olimiha olimiha Am aflat de curand ca salariul minim pe economie pentru angajatii cu studii superioare ar trebui sa fie 1200 roni dar la mine nu s-a modificat nimic. Cum as ... (vezi toată discuția)