avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dreptul la alocatii pt copii nascuti in Canada ai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dreptul la alocatii pt copii nascuti in Canada ai cetatenilor romani

Buna ziua,

Am auzit recent ca exista un acord intre Canada si Romania conform caruia copii cetatenilor romani din Canada ar primi alocatie din Romania suma de 200 de RON
timp de doi ani si apoi 40 lei lunar pana la 18 ani . Mie imi vine cam greu sa cred ca exista un asemenea acord pentru ca oricum copii nascuti in Canada primes alocatie de la statul Canadian. Va rog sa-mi raspundeti l aceasta intrebare, am si eu un copil de patru luni care este nascut in Canada si in concuzie este cetatean Canadian. Sunt cam sceptica mai ales ca am auzit ca se reduc salariile bugetarilor si acum in perioada de criza e cam greu de crezut ca statul Roman ar face acest gest nobil. Si daca intr-adevar exista acest acord atunci alocatiilesunt considerate venit impozabil?

va multumesc anticipat!

cu stima Andreea O
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 19:55, 5 Octombrie 2010
Acordul consacră principiul egalităţii de tratament al unei persoane salariate provenind din celălalt stat cu cetăţenii statului unde lucrează şi principiul aplicării unei singure legislaţii în materie de pensii pentru limită de vârstă, pensii de invaliditate şi pensii de urmaş.
Pentru alte detalii adresati-va misiunii diplomatice. (site: [ link extern ] /)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. ... Crina Eliade Crina Eliade Buna ziua. Ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. Locuim in Canada. Copilul e nascut in Canada, are 21 ani si am vrea sa stim cum ar putea sa ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil stabilit in canada ContSters400402 ContSters400402 buna ziua,as dori sa stiu exact daca un copil minor stabilit in Canada, nascut in Romania, deci cu dubla cetatenie poate beneficia de alocatie de la stat pina ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din canada Magu Denisa Magu Denisa Buna ziua, Am niste intrebari cu privire la pensia de intretinere pentru copil. Sunt in divort cu sotul. Divortul se face in Romania, dar sotul locuieste in ... (vezi toată discuția)