avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legat de minori si de faptele penale savarsite de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legat de minori si de faptele penale savarsite de acestia.

Buna seara. Am o serie de intrebari legate de situatia mea si ma intrebam daca ma poate lamuri cineva. Situatia e urmatoarea. Am 14 ani, si am fost acuzata cam in primavara de furt din 2 magazine dintr-un centru comercial. Mama mea a platit amenda, iar sefii de magazin au spus ca nu depun plangere. In luna Septembrie insa am fost chemata la sectia de politie pentru niste declaratii. Am fost informata ca magazinele respective au depus plangere, iar agentul sef si avocatul din oficiu au inceput sa ma sperie cu acel cazier, proces si asa mai departe. Eu nu stiu ce sa cred. Chiar daca mi se face cazier il voi purta toata viata in spate pentru o fapta imatura ( tin sa precizez ca a fost prima si ultima oara cand am facut asa ceva ) ? E adevarat ca nu ma voi putea angaja niciunde?#-o Sper sa nu fie asa...
Cel mai recent răspuns: 1086 , utilizator 21:19, 24 Septembrie 2011
Din cate mi s-a explicat urmarirea penala a inceput deja, iar eu deabia am intrat la liceu deci nu ar fi un lucru tocmai bun sa mearga procurorul sa anunte directiunea. Multumesc pentru lamuriri.. imi pare rau ca am coenstientizat prea tarziu ceea ce se poate intampla, dar parerile de rau nu sunt indeajuns...
Din nefericire pentru dvs,a fost prima si a doua oara cand ati gresit,dar sa speram ca nu se vor mai repeta faptele pe care sunt convins ca le regretati.
Ce trebuie sa cunoasteti este faptul ca in solutionarea unor dosare in care sunt implicati faptuitori minori este obligatorie prin lege expertizarea minorilor sub aspectul discernamantului acestora in momentul savarsirii faptei,cum de altefel, este tot atat de obligatorie si efectuarea unei anchete sociale de catre Autoritatea tutelara din cadrul primariei unde aveti domiciliul.
Nu veti primi probabil o sanctiune care sa va priveze de libertate,dar trebuie sa aveti in vedere ca la o eventuala repetare a unor fapte penale ati putea fi chiar condamnata cu executare.
Succes in viata si multa maturitate !
ce acte contine un dosar penal al minorilor infractori?multumesc
In afara de actele care se afla in orice alt dosar penal , se mai efectueaza anchete sociale si expertize medico-legale psihiatrice care concluzioneaza asupra discernamantului minorului in momentul savarsirii faptei.
Ar fi bine daca ati putea detalia la ce va referiti.
cum spuneati si dumneavoastra "in afara de actele care se afla in orice alt dosar penal" cam la acest dosar penal ma refeream. de exemplu sa spunem ca avem un minor de 13 ani care a savarsit infractiunea de furt calificat si este la prima abatere. odata ce a savarsit o fapta penala, presuspun ca i se deschide dosar penal, chiar daca are 13 ani. pe langa ancheta sociala, expertiza medico-legala, raportul de evaluare presententiala,ce alte documente se mai adauga in dosarul acestuia?multumesc.

Alte discuții în legătură

15 ani si degeaba (cercetat pentru furt) Maryane32 Maryane32 Fiul meu are 15 ani si de curand am aflat ca a fost implicat in o spargere de magazin undeva la tara.Au fost altii care au intrat de mai multe ori si au ... (vezi toată discuția)
Drept penal - minora complice la furt andreeamaristeanu andreeamaristeanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Ce se intampla cu o tanara in varsta de 15 ani, care a fost incadrata de politie complice la furt calificat? ... (vezi toată discuția)
Minori cu probleme newuser5421 newuser5421 Buna ziua, Unui prieten de-al meu i s-au furat din casa niste lucruri, hotii find minori (nu se stiau extraordinar de bine, nu stia ca sunt minori). Ni s-a ... (vezi toată discuția)