avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare p-v contraventie Politia Comunitara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare p-v contraventie Politia Comunitara

Salutare tuturor! Sper sa ma ajute cineva cu un motiv intemeiat pentru a contesta in instanta un proces-verbal de constatare a contraventiei inchieiat de un ag. al Ppl. Com. Sect. 1. Situatia in fapt este urmatoarea: Acum ceva vreme (aprox 2 sapt) m-am deplasat spre Parcul Herastrau cu auto personal. Am ajuns in zona P-ta Charles de Gaulle, dinspre zona Dorobanti, am facut rondul pt a cauta un loc de parcare, insa nu am gasit unul pana sa intru pe Sos. Kiseleff. Aici am observat ca as putea urca autovehicolul pe trotuar, intrucat era foarte aglomerat(era weekend, dupa-amiaza). L-am urcat si m-am deplasat pe acel trotuar, care coresponda, dupa umila mea parere cu parcul in sine, aproximativ 5 m. Am lasat masina acolo, m-am plimbat prin parc aprox 2 ore, am plecat acasa....a trecut ceva vreme....si...surpriza ! Ma suna ai mei, acum 2 zile sa-mi spuna ca mi-a venit un plic prin posta continand o "placinta"(apropos, am uitat sa mentionez ca am domiciliul in Jud. Buzau, masina fiind inmatriculata pe numele meu ...si am doar resedinta in Bucuresti).
Amenda primita este in cuantum de atentie!!!!! 3000 lei X-( astia-s nebuni !!!!!
motivul ???? Am parcat in incinta Parcului Herastrau !!!!! Auzi la ei ! Era un trotuar amarat, nicidecum parcul in sine!!!
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Cel mai recent răspuns: ssjohn , utilizator 22:42, 5 Octombrie 2010
Depuneti plangere contraventionala la judecatoria sect.1,intermen de 15 zile de la data comunicarii procesului verbal.In cuprinsul acestei plangeri,aratati ca agentul constatator nu a mentionat adresa dvs.corecta-og 2/2001-si de asemenea aratati ca agentul constatator nu a retinut in mod corect situatia de fapt.

andymaurul
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
andymaurul, utilizator
In termen de 15 zile de la comunicare puteti contesta PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Analizati continutul PV sub aspectul art 16,.17 si 34 din OG nr 2/2001
cam greu sa vi se admita contestatia pe fondul ei.indicat ar fi sa va angajati un avocat sa va gaseaca o motivatie temeinica a contestatiei.
Salut. Am patit la fel si am facut plangere impotriva p.v. si am termen pe 18-04 2011.
Am gasit in O.G. 2/12 iulie 2001// art.13(1):
"Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei ".
Sa nu depasesti 15 zile de cand ai primit instiintarea.
Succes atunci. Si eu o sa depun plagere....sa vedem ce motiv invoc...
Dar ma gandeam la ceva...am auzit de la o pasarica..(nu stiu cat de adevarat ar fi) ca dak nu platesc amenda nu-mi intra in impozitul pe care il plastesc la masina...la sfarsit de an intrucat eu am domiciliul in Buzau, iar POl Comunitara Buc. nu poate da amenzi care sa intre in bugetul altor Consilii Judetene din tara...Ce spuneti de asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia comunitara sorinux sorinux m am trezit cu un autocolant de ala cu,,ati incalcat legea''pe parbriz!masina era parcata pe o fosta intrare intr o parcare actualmente inchisa,atingea vreo ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani ridicare auto din sectorul 1 ZSPm ZSPm Ieri, 4.11.2010, mi`a fost ridicata masina de pe un \"spatiu verde\" de langa Bd. Kiseleff. Ce m`a surprins a fost faptul ca in zona nu era niciun indicator ... (vezi toată discuția)
Nota de constatare parcare neregulamentara kukac kukac Buna ziua! O singura intrebare as avea si am nevoie de un raspuns destul de urgent. Am fost amendat pt parcare pe trotuar, desi nu erau semne de ... (vezi toată discuția)