avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatii fast-food
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatii fast-food

Buna ziua. Intrebari oarecum asemanatoare au mai fost postate, insa nu am gasit pentru nici una un raspuns clar. Deci: poate cineva sa se pronunte fara indoiala cu privire la demersurile pentru deschiderea unui fast-food, in sensul necesitatii solicitarii autorizatiilor la diferite institutii (DSVSA, PSI, Mediu, etc)? Adica trebuie facute cereri/solicitari de acordare de autorizatii sau doar inregistrarea la ONRC este suficienta, fiind insotita de acordul tacit al institutiilor mai sus mentionate si urmata de controale pentru verificarea conformitatii cu standardele? Iar daca trebuie solicitate autorizatii si depuse documentatii, care ar fi toate institutiile necesare si ce ar trebui sa contina documentatiile?
P.S : stiu ca va cer un raspuns din categoria celor elaborate si de intindere oarecum mare, dar chiar nu am gasit un raspuns complet si sunt interesat. Va multumesc anticipat pentru rabdare si amabilitate. :)
Cel mai recent răspuns: ContSters156394 , utilizator 17:12, 8 Octombrie 2010
Da, multumesc. Inca ceva: unde pot gasi prevederi referitoare la normele de igiena, dotari obligatorii in spatiul de functionare, conditii generale de functionare si conformitate?? Va multumesc
Am vazut ca nimeni nu stie mai departe de ONRC.

ONRC ofera setul minimal de autorizari pe baza de declaratie.
Urmeaza autorizarea de la DSV.

Exista, apoi conditii suplimentare daca doriti sa inregistrati restaurantul in circuitul turistic si sa primeasca stele.
Daca nu, este mai simplu...
Totusi...
Sunt necesare:
- destinatia spatiului sa fie "alimentatie publica"
- 2 vestiare
- 3 toalete, 2 pentru clienti, una pentru salariati.
- pe jos trebuie sa aveti podeaua din materiale usor de curata (nu prea se accepta linoleum, lemn, etc.)
- bucataria sa aiba faianta pe pereti.
- bucataria trebuie sa aiba 2 intrari: una pentru marfa, una pentru accesul la sala de mese.
- toate ustensilele din inox
- apa calda, apa rece.
- fumatori, nefumatori cu perete despartitor,
- aer conditionat
- iluminare corespunzatoare
- impamintare cu verificare electrician
- pichet de incendiu sau stingatoare
- iesire secundara pentru spatii mai mari de 200 mp.
-contract plata muzica cu asociatiile care detin drepturile de difuzare,
- autorizatie primarie, stabilire program functionare

Si multe altele... dar mai putin importante

Vezi aici in MOF 379BIS din 2008
[ link extern ]
Pagina 63

Alberto Kurtyan
ce se mai abereaza pe aici.
daca deschid o "shaormerie" de ce imi trebuiesc toalete.
este un fast-food pe 13septembie intersectie cu drumul sarii care nu are nici o toaleta si nici un vestiar.
functioneaza din primavara fara probleme.
sau vreti sa faceti postari multe?
Aici trebuie sa spun ca si eu sunt total contrariat si nu pot crede ca pentru un fast-food, sau chiosc de gogosi si clatite trebuie toate acele chestii (toalete, 2 vestiare, bucatarie cu 2 intrari, aer conditionat). Mai ales ca punctul de producere si vanzare a produselor (gogosi,clatite) NU este o sala-restaurant. Clientii nu vor sta niciodata acolo sa consume preparate prelucrate in acea unitate. Deci raspunsul domnului albertokurtyan este bun, in cazul restaurantelor, va multumesc, dar cred, totusi, ca vorbim de lucruri diferite. Astept in continuare un raspuns
NU este o sala-restaurant


Această informaţie nu a fost furnizată iniţial.
În consecinţă a trebuit să dau un răspuns general.

Dacă doriţi un răspuns definitiv, va trebui să descrieţi clar spaţiul şi ce anume doriţi să faceţi.
Fast-food este o denumire generală care poate varia de la un grătar în târg, o tarabă cu hotdog... până la un restaurant cu 400 de locuri.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Ajutor referitor la avize de functionare ioanabragaru ioanabragaru Buna ziua, as dori niste informatii referitoare la avizele necesare in cazul in care doresc deschiderea unei societati de comercializare produse alimentare. ... (vezi toată discuția)
Organizare bucătărie fast food Mateifd Mateifd Buna ziua Ma puteti îndruma va rog unde pot gasi detalii despre cum trebuie structurată bucătăria pentru un fast food?am inteles ca trebuie sa existe ... (vezi toată discuția)
Schimbare domeniu de activitate(cod caen) vasi49 vasi49 Buna seara,sunt din Bucuresti,am un SRL ,avand ca si activitate principala -prepararea de pizze si paste -,cu livrare numai pentru acasa.Functionez din 1993 si ... (vezi toată discuția)