Am vazut ca nimeni nu stie mai departe de ONRC.
ONRC ofera setul minimal de autorizari pe baza de declaratie.
Urmeaza autorizarea de la DSV.
Exista, apoi conditii suplimentare daca doriti sa inregistrati restaurantul in circuitul turistic si sa primeasca stele.
Daca nu, este mai simplu...
Totusi...
Sunt necesare:
- destinatia spatiului sa fie "alimentatie publica"
- 2 vestiare
- 3 toalete, 2 pentru clienti, una pentru salariati.
- pe jos trebuie sa aveti podeaua din materiale usor de curata (nu prea se accepta linoleum, lemn, etc.)
- bucataria sa aiba faianta pe pereti.
- bucataria trebuie sa aiba 2 intrari: una pentru marfa, una pentru accesul la sala de mese.
- toate ustensilele din inox
- apa calda, apa rece.
- fumatori, nefumatori cu perete despartitor,
- aer conditionat
- iluminare corespunzatoare
- impamintare cu verificare electrician
- pichet de incendiu sau stingatoare
- iesire secundara pentru spatii mai mari de 200 mp.
-contract plata muzica cu asociatiile care detin drepturile de difuzare,
- autorizatie primarie, stabilire program functionare
Si multe altele... dar mai putin importante
Vezi aici in MOF 379BIS din 2008
[ link extern ]
Pagina 63
Alberto Kurtyan