avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Organizare bucătărie fast food
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Organizare bucătărie fast food

Buna ziua
Ma puteti îndruma va rog unde pot gasi detalii despre cum trebuie structurată bucătăria pentru un fast food?am inteles ca trebuie sa existe toaleta separată pt personal,vestiare,dus,intrare separată in bucătărie etc?Este adevarat?Intenționăm să deschidem un bistro cu burger si pizza nu un restaurant in toata regula...Imi puteti spune de ce autorizați i am nevoie si care ar fi pașii pentru autorizare DSV/ISU?
Am citit de asemenea mai sus ca si destinația spatiului ar trebui schimbată...acest demers trebuie facut de proprietar si nu de catre Noi,chiriașii...corect?precizez ca spatiul gasit este la parterul unui bloc si a fost inainte un showroom de echipamente bucătărie..
În speranța că nu veți ocoli întrebarea mea,
Va multumesc anticipat!
Cu stima
Florin
Cel mai recent răspuns: Mateifd , utilizator 17:41, 14 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa detineti un proiect tehnic intocmit de o firma autorizata care sa contina inclusiv modernizarea spatiului pe care il veti utiliza. Pe proiect trebuie sa solicitati autorizatie de ctie. de la primarie. In documentatie trebuie sa aveti avizul asociatiei de proprietari a blocului.
Trebuie sa inregistrati firma la Registrul comertului (RC) si sa va declarati platitor de taxe si impozite la fisc.
Pentru punerea in functiune a bistro-ului trebuie sa obtineti autorizatie ISU (se ce cere de proprietarul locatiei si se obtine pentru locatie si cu referire la spatiul inchiriat de dvs.), autorizatie sanitara, autorizatie de mediu si autorizatie sanitar-veterinara. Ultimele 3 autorizatii sunt incluse in certificatul constataor anexat la certificatul de inregistrare obtinut de la RC in baza declaratiilor pe propria raspundere pe care le dati (ca sunt indeplinite conditiile legale). Ulterior puteti primi vizita institutiilor abilitate ale statului (ITM, DJSP, DJSV, Agentia de mediu) si daca nu se confirma indeplinirea conditiilor legale, firma poate fi inchisa si angajatorul poate primi amenzi contraventionale consistente.
Va multumesc mult pentru răspunsul detaliat!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare PadureMirela PadureMirela Bună ziua. Doresc sa îmi deschid un Bîstro mai micuț doar sa servesc Meniu zilei plus băuturii . Ce trebuie sa am în vedere în legătură cu spațiu.. ... (vezi toată discuția)
Autorizație de mediu (apa de la put) RazvanIancu RazvanIancu Salut tuturor ! As avea nevoie de puțin ajutor, am o întrebare destul de simpla. Pot obține autorizație de mediu pentru un centru de reciclare dacă ... (vezi toată discuția)
Avize intreprindere individuala Romantiberiu10 Romantiberiu10 Buna ziua am o firma cu forma juridica intreprindere individuala .codul caen 9602 coafura si alte activitati de infrumusetare.cand am infiintat-o avocatul mi-a ... (vezi toată discuția)