Buna ziua. Intrebari oarecum asemanatoare au mai fost postate, insa nu am gasit pentru nici una un raspuns clar. Deci: poate cineva sa se pronunte fara indoiala cu privire la demersurile pentru deschiderea unui fast-food, in sensul necesitatii solicitarii autorizatiilor la diferite institutii (DSVSA, PSI, Mediu, etc)? Adica trebuie facute cereri/solicitari de acordare de autorizatii sau doar inregistrarea la ONRC este suficienta, fiind insotita de acordul tacit al institutiilor mai sus mentionate si urmata de controale pentru verificarea conformitatii cu standardele? Iar daca trebuie solicitate autorizatii si depuse documentatii, care ar fi toate institutiile necesare si ce ar trebui sa contina documentatiile?
P.S : stiu ca va cer un raspuns din categoria celor elaborate si de intindere oarecum mare, dar chiar nu am gasit un raspuns complet si sunt interesat. Va multumesc anticipat pentru rabdare si amabilitate. :)
Atunci sa detaliez: este cazul unei incaperi unde se prepara sandwich-uri si se incalzesc la microunde sau la un toaster, se fierbe cafea la filtru, ceai si se vand catre clienti. Modele asemanatoare sunt franciza fornetti, covrigariile, fast-food-urile de la coltul strazii (cele de 4-5 mp). Cred ca acum stiti la ce ma refer. Pentru asa ceva nu stiu cum se procedeaza cu autorizarea si apoi cu conformarea la normele de igiena. De la mediu trebuie solicitata vreo autorizatie? Multumesc