Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am un statut proaspat modificat dar din pacate in cuprinsul lui acronimul este scris gresit (este inversata o litera). Ca sa indrept aceasta eroare este nevoie de aceleasi proceduri ca la modificarea statutului (inclusiv emiterea unui nou act aditional, hot jud etc) ?
Va multumesc anticipat
da, din pacate aveti nevoie de aceeasi procedura, cu un alt act aditional... sau ati putea incerca indreptarea erorii materiale, prin instanta, dar cu procedura de rigoare...
Nicăieri în OG 26 nu scrie că Statutul trebuie actualizat.
Tocmai de aceea apar o grămadă de greşeli.
Solicitarea de actualizare de către judecător a statutului nu are bază legală. Este o cutumă proastă împrumutată din Legea 31/1990.
Dar, ca să răspund la întrebare...
Iată cum se rezolvă problema: Semnatarii ultimului act adiţional vor face o
"Hotărâre de rectificare nr... din data.....
Subsemnaţii... în calitate de...
am decis îndreptarea unei erori materiale în cuprinsul statutului asociatiei.... înregistrat sub nr... din data.. :
- in loc de .... se va scrie ....
Statutul rectificat se va înregistra la Judecătoria.... în registrul asociaţiilor.
Semnaturi
Hotărârea împreuna cu statutul actualizat se depun la judecătorie.
Dar între timp, puteţi lucra cu statutul corectat.
Judecatorii solicita actualizarea Statutului de obicei pentru ai ajuta pe fondatori sa nu mai care dupa si statutul si actele aditionale. Oricum, procedura pentru actul aditional si pentru statut actualizat este identica, ambele trebuie autentificate sau atestate si pentru ambele se platesc aceleasi taxe.
In cazul in care un ONG are mai multe acte aditionale este de preferat ca in cazul in care se mai vrea o modificare a statutului sa se faca o actualizare cu toate modificarile din actele aditionale precedente si modificarile actuale.
Totul tine de comoditatea de a avea un singur documente (Statutul) sau de a avea statutul si X acte aditionale pe langa.
Acord asociere
109-nord
Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari se face la cererea scrisa a noilor proprietari, prin semnarea unui act aditional la acordul de asociere, ... (vezi toată discuția)