avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Colaborare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Colaborare PFA

Buna seara! Mentionez ca sunt PFA si sunt traducator autorizat pe o limba straina. Este in regula sa colaborez cu alti PFA traducatori autorizati pe alte limbi straine conform contractelor de prestari servicii? Va multumesc si va doresc o seara linistita!
Cel mai recent răspuns: Angie_31 , utilizator 11:48, 8 Octombrie 2010
Angie poate ar fi mai bine sa dai un exemplu despre modul in care sunt implicati colaboratorii in activitatea ta. Sa intelegem ca desi esti autorizat doar pe engleza contractezi traduceri pe engleza, franceza si chineza si pe limbile pe care nu esti autorizat le subcontractezi altor traducatori autorizati, sau care e rolul colaboratorilor?
Inca nu am demarat lucrurile, vreau numai sa fiu in regula. Va multumesc f mult d-l Kurtyan, autorizarea ORC implica necesitatea altei stampile, a altui chitantier, facturier? Autorizarea in sine se face contra cost? Oricum e mare nebunie, am fost la ITM, la Finante, la ORC, se contrazic intre ei si nimeni nu stie nimic. Am incredere in ceea ce imi recomandati dvs, dl Kurtyan. Cu stima!
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
Angie_31, utilizator
autorizarea ORC implica necesitatea altei stampile, a altui chitantier, facturier? Autorizarea in sine se face contra cost?


Este supersimplu. Nu va bateti capul cu ITM, finante, etc.
Nu au ei treaba cu asta.

Cabinetul de traduceri se face cu PFA la ORC si se subcontracteaza traducatori pentru orice limba.
Traducerile in engleza le faceti direct si taiati chitanta direct pe chitantierele pe cre le aveti deja.
LA PF veti avea un cod fiscal nou, chitantier nou si facturier nou.

Veti avea 2 firme cum ar veni. Autorizatia individuala, cu codul ei fiscal si PFA cu alt cod.

Colaborarile cu alti traducatori se fac numai pe PFA.

Procedura de autorizare de la ORC este suficienta si costa max 200 ron. Nu mai trebuie nimic.

Vreti sa deschideti un cabinet la strada sau conduceti afacerea de acasa?
Daca inchiriati un spatiu, atunci mai trebuie si acord de functionare de la Primarie. Daca nu, nu.

Alberto Kurtyan
Asadar o sa functionez cu 2 PFA-uri, unul pt engl, si unul pt celelalte limbi. Sediul va fi la mine acasa, pornesc de jos. Si birourile de trad cu care am colaborat pana acum au inceput tot asa si s-au extins cu timpul. Asa sa fie! Pt PFA-ul pe celelalte limbi imi trebuie si stampila noua? Actele respective vor purta de fapt stampila colaboratorilor mei pe celelalte limbi straine...Cu respect, dl Kurtyan. Astept raspunsul dvs.
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
Angie_31, utilizator
Va multumesc sincer pt tot sprijinul acordat, dl. avocat Kurtyan. Ati fost extrem de amabil si chiar ati incercat sa ma ajutati. Va recomand calduros si altor persoane. Dupa ce a discutat cu dvs la tel., dna director ORC mi-a spus ca pot achita suma de 250 lei pentru a ma inregistra ORC, dar degeaba, intrucat nu voi obtine de la Finante cod fiscal. Asadar tot nu voi putea functiona ca PFA pt activitatea de intermedieri traduceri (care intra la comercial). Nu pot avea 2 cif-uri, un cnp are un singur cif. Am deja cif de la Finante pt activitatea de traducator autorizat MJ. Am sunat si la Asociatia Traducatorilor din RO si mi-au confirmat spusele dvs- activitate de intermediere dar mi-au spus ca un PFA poate fi inregistrat fie la Finante (liber profesionist), fie la ORC...

Alte discuții în legătură

Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Baza legala efectuare traduceri alinda2 alinda2 Buna ziua. Posed autorizatia de traducator eliberata de Ministerul Justitiei in anul 2000, insa am lucrat in domeniu doar pe baza de contract de munca (adica ... (vezi toată discuția)
Traducator pfa - pregatirea profesionala Roxie Roxie Buna seara, Intentionez sa imi scot autorizatie PFA (de la Registrul Comertului) pentru a putea lucra ca traducator. Am absolvit facultatea de limbi straine ... (vezi toată discuția)