avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Colaborare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Colaborare PFA

Buna seara! Mentionez ca sunt PFA si sunt traducator autorizat pe o limba straina. Este in regula sa colaborez cu alti PFA traducatori autorizati pe alte limbi straine conform contractelor de prestari servicii? Va multumesc si va doresc o seara linistita!
Cel mai recent răspuns: Angie_31 , utilizator 11:48, 8 Octombrie 2010
Dupa parerea mea, opinia doamnei director de la ORC este gresita.
Cabinetul privat si PFA-ul sunt doua entitati economice diferite care vor functiona cu 2 coduri fiscale diferite. Nu importa conexiunea cu CNP-ul.

Pe de alta pare, informatia pe care o aveti de la Asociatia Traducatorilor este imbucuratoare.
Puteti sa renuntati la CIF-ul obtinut direct de la Fisc si sa desfasurati ambele activitati, cea de traducator si cea de cabinet de intermedieri traduceri pe aceeasi entitate, adica pe PFA-ul de la Registrul Comertului.
Asta va ajuta intrucitva, deoarece nu va trebui sa tineti 2 contabilitati.

Desi, repet, opinia doamnei director este gresita.
Daca doriti in continuare, puteti avea si cabinet individual de traducator (asa numitul PFI) si PFA, concomitent.

Eu nu am dubii. Doamna director greseste si v-a dat un sfat gresit.
Este o prostie sa spuna ca va infiinteaza PFA-ul, dar nu veti primi cod fiscal de la Fisc.
Sa va spun si de ce: Conform Legii 359/2004, articolul 3, inregistrarea fiscala si autorizarea se fac automat in cadrul procedurii din cadrul Registrului Comertului. PFA-urile nu au CIF, ci folosesc Codul unic de inregistrare emis de ORC.

In concluzie expresia "degeaba, intrucat nu voi obtine de la Finante cod fiscal" este un nonsens, deoarece codul fiscal nu se obtine de la Fisc, separat, dupa infiintare, ci se obtine in cadrul procedurii de infiintare.

Certificatul PFA emis de registrul comertului contine numarul de autorizare, autorizatia de functionare si CODUL UNIC de inregistrare, care este codul fiscal.

Asa ca doamna director greseste (sau tot nu a inteles bine ce doriti) cind a spus ca va infiinteaza PFA dar nu poate sa va dea cod fiscal, atita vreme cit acesta este inscris in certificatul emis de ORC.

PFA-ul este o firma separata de cabinetul de traducere pe care deja il aveti.
PFA-ul are propriul lui cod fiscal.

In concluzie, cred ca ar fi mai bine sa inchideti PFI-ul si sa va organizati intreaga activitate pe PFA (Daca va permite asociatia traducatorilor si Min. Justitiei).
Eu, din cite stiu, nu exista restrictie sau obligatia de obiect unic pentru traducatori.
Deci, puteti face si birou de traduceri si traduceri individuale pe acelasi PFA.

Eu stiu intreprinzatori care lucreaza astfel si pe SRL.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Intr-adevar si eu cunosc SRL-uri care procedeaza astfel, am colaborat cu ele timp de 6 ani. Nu ma dau batuta. Merg mai departe. Dar vine week-endul peste noi! :) Va doresc o zi minunata! Multumesc pt toata rabdarea de care ati dat dovada, dl. Kurtyan!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Baza legala efectuare traduceri alinda2 alinda2 Buna ziua. Posed autorizatia de traducator eliberata de Ministerul Justitiei in anul 2000, insa am lucrat in domeniu doar pe baza de contract de munca (adica ... (vezi toată discuția)
Traducator pfa - pregatirea profesionala Roxie Roxie Buna seara, Intentionez sa imi scot autorizatie PFA (de la Registrul Comertului) pentru a putea lucra ca traducator. Am absolvit facultatea de limbi straine ... (vezi toată discuția)