avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

Pana la aceasta data nu am putut efectua nici macar o zi din concediul de odihna aferent anului 2010.
Am solicitat in scris acordarea concediului incepand cu data de 01.09.2010 insa, pe cererea mea, conducerea a facut urmatoarea mentiune: ,, sa se acorde doar indemnizatia '' .
Indemnizatia am primit-o insa simt nevoia de a intra efectiv in concediu.
Cum ma ajuta legea in acest sens?
Fac mentiunea ca la data de 01 noiembrie se implinesc 12 luni de munca sustinuta, cu program prelungit, fara plata ore suplimentare, fara recuperari si uneori am lucrat si sambata cate 5-6 ore (concediul de odihna pentru anul 2009 l-am avut in noiembrie 2009 ).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 08:07, 5 Octombrie 2010
Sesizati ITM-ul ... daca v-a acordat indemnizatia , atunci trebuia sa va acorde si CO ...
puteti sesiza ITM-ul, este adevarat, dar va asumati si anumite riscuri- tensiuni, presiuni, sicanari la locul de munca; incercati o rezolvare amiabila a problemei.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare platite la ,,negru'' ContSters142651 ContSters142651 M-am angajat la o firma care nu ofera fluturas de salariu,nu explica cum este platita ora suplimentara,te obliga sa stai peste programul de lucru si sa vii ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neacordat cristibelciu cristibelciu Lucrez din 15 sept. 2008 dar mi-a facut cartea de munca pe 1 noiembrie 2008. Am luat doar 10 zile de concediu ptr. tot anul 2009, iar restul vrea sa-l faca ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna claudiu74 claudiu74 Buna ziua, Eu si oamenii din subordine am mai avea de executat un rest de 15 zile concediu odihna din anul 2009. In luna ianuarie 2010 am fost chemati la ... (vezi toată discuția)