avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna ziua,
Eu si oamenii din subordine am mai avea de executat un rest de 15 zile concediu odihna din anul 2009. In luna ianuarie 2010 am fost chemati la munca din concediu cu rechemari (s-a intrerupt concediul dupa 7 zile ).Intrebarea este : mai avem dreptul sa ne luam zilele restante de concediu pe 2009? Si pe urma sa luam zilele de concediu din 2010 sau ne trimit direct in concediu din anul 2010 iar cele pe 2009 raman "pentru patrie si popor".
Cel mai recent răspuns: claudiu74 , utilizator 11:48, 4 Decembrie 2010
Eu stiu ca legea spune ca zilele de concediu de odihna nu se reporteaza de la un an la altul. Firma este vinovata de neefectuarea zilelor de concediu de odihna in cursul anului, fiind incalcat Codul Muncii.
Zilele de CO din 2009 pot fi luate acum si apoi cele pe 2010. Daca raman cateva zile din 2010 neluate, le puteti lua si anul viitor.
corect cele din 2009 daca nu le luati acum in 2010 la anul nu le mai puteti lua, firma este vinovata s-au incalcat prevederile codului muncii, puteti face o sesizare la itm.
Nu exista varianta pierderii dreptului "concediu de odihna"
Unitatea nu poate justifica neacordarea concediului de odihna ca fiind din culpa angajatului.
Aici poate fi doar abuz din partea angajatorului.
lumi71 a scris:

Eu stiu ca legea spune ca zilele de concediu de odihna nu se reporteaza de la un an la altul. Firma este vinovata de neefectuarea zilelor de concediu de odihna in cursul anului, fiind incalcat Codul Muncii.

Art.60 alin.2 din CCMN prevede : Cand din motive neimputabile salariatului acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, in perioada solicitata de salariat.

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna Adrian Frentiu Adrian Frentiu buna ziua va intreb,daca in anul 2009 nu am consumat toate zilele de concediu,pot beneficia de restul zilelor anul acesta s-au in cazul incetarii ... (vezi toată discuția)
Nu am primit tot concediul pe anul trecut ContSters210144 ContSters210144 Buna ziua! Sunt angajatul unei firme de la sfarsitul anului 2008. In 2010 am beneficiat doar de 10 zile de concediu, care mi s-a platit, restul zilelor ... (vezi toată discuția)
Zile concediu neluate claudia_adrian claudia_adrian Buna ziua ! As vrea sa intreb, cum se procedeaza in cazul in care, pe anul 2014 am avut de luat 12 zile concediu de odihna, din care am luat doar 7, ramanand ... (vezi toată discuția)